Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradsko veće usvojilo predlog budžeta za 2011. godinu

rssBookmark and Share

Niš 16.12.2010.

Predlog odluke o budžetu Grada Niša za 2011. godinu danas je jednoglasno usvojen na sednici Gradskog veća. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da gradski budžet za 2011. iznosi oko 8 milijardi i 853 miliona dinara, što je, u poređenju sa ovogodišnjim budžetom, povećanje za 8.7%.

Gradsko veće usvojilo predlog budžeta za 2011. godinu

On je naglasio da su prihodi u budžetu veći jer se očekuje povećanje prihoda od poreza na zarade, kao i povećanje prihoda od poreza na imovinu. Isto tako, rekao je gradonačelnik, očekuje se i povećanje transfera iz republičkog budžeta za 20 %.

Gradonačelnik je istakao da su, zbog povećanja kapaciteta Ustanove „Pčelica" najveća sredstva upravo namenjena ovoj ustanovi.

„U toku ove godine izgrađena su tri nova obdaništa, a naredne godine biće završena još dva i započeta izgradnja takođe još dva nova vrtića, čije je otvaranje planirano za 2012. Godinu", kaže gradonačelnik.

Gradski budžet za 2011. godinu predviđa i značajna ulaganja u zdravstvo.

„Grad Niš nastavlja aktivnosti koje će omogućiti da usluge primarnog zdravstva budu dostupne svakom građaninu na celom području Grada. Uskoro će biti završena ambulanta u naselju "Branko Bjegović", zdravstvena stanica u Niškoj Banji, a nastaviće se i radovi na izgradnji "Mediko terapije" u Čairu. U toku naredne godine proširiće se kapaciteti sa još dve ambulante- u naseljima Brzi Brod i Donja Vrežina", rekao je gradonačelnik Simonović.

Prema rečima Simonovića blizu tri milijarde dinara planirano je za kapitalne investicije, za infrastrukturu, zdravstvo, kulturu, sport i obrazovanje.

„Zajedno sa Republikom, prvenstveno sa NIP-om, Grad Niš učestvuje u finansiranju kapitalnih investicija, tako da će ukupna ulaganja biti veća od pet milijardi dinara. Nastaviće se izgradnja studentskog doma, izgradiće se klinika za kardiohirurgiju, osnovna škola u naselju Branko Bjegović, a očekuje se i početak ulaganja u rekonstrukciju Kliničkog centra,iz sredstava republičkog budžeta. Za rekonstrukciju stadiona "Čair" Grad Niš izdvaja 69 miliona dinara, a ukupna vrednost ove investicije je 925 miliona dinara. Takođe, nastaviće se i sufinansiranje sanacije deponije, u saradnji sa nadležnim ministarstvom", istakao je gradonačelnik Simonović.

 

pdfODLUKA O BUDžETU GRADA NIŠA ZA 2011. GODINU

 


#   Niš   budžet   Miloš Simonović   investicije   Brzi Brod   Donja Vrežina   Klinika za kardiohirurgiju   Zdravstvena stanica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima