Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хитно потребан начелник полиције у Нишу

rssBookmark and Share

13.02.2013. Стефан Радовић

Одборници Скупштине града Ниша усвојили су једногласно закључак у коме од надлежних органа траже да хитно поставе начелника Полицијске управе у том граду.

Хитно потребан начелник полиције у Нишу
Полицијска управа у Нишу ради без начелника полиције више од три године, а то питање постало је доминатно у нишкој јавности после експлозије аутомобила у Књажевачкој улици, крајем прошлог месеца, када је једна особа погинула.

Иницијативу да Скупштина града усвоји закључак и "оснажи захтев јавности" поднела је одборничка група "Нишка прича", а друге одборничке групе су га подржале, јавља Тањуг.

У расправи је истакнуто да то питање не треба политизовати, а да је закључак Скупштине града последица притиска јавног мњења.

- Питање начелника Полицијске управе није надлежност локалне самоуправе, али јесте из надлежности наших живота - рекао је председник локалног парламента Миле Илић.

У расправи је оцењено да "ситуација у Нишу није безбрижна", а питање постављања начелника нишке полиције је озбиљно питање да би било политизовано.

Одборници су у расправи рекли да је за то место потребно наћи професионалца, а не политичара.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић изјавио је раније локалним медијима да очекује да питање начелника нишке полиције буде решено врло брзо.


#   Миле Илић   Зоран Перишић   Полицијска управа   одборници   Нишка прича   Скупштина града
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима