Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hitno potreban načelnik policije u Nišu

rssBookmark and Share

13.02.2013. Stefan Radović

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su jednoglasno zaključak u kome od nadležnih organa traže da hitno postave načelnika Policijske uprave u tom gradu.

Hitno potreban načelnik policije u Nišu
Policijska uprava u Nišu radi bez načelnika policije više od tri godine, a to pitanje postalo je dominatno u niškoj javnosti posle eksplozije automobila u Knjaževačkoj ulici, krajem prošlog meseca, kada je jedna osoba poginula.

Inicijativu da Skupština grada usvoji zaključak i "osnaži zahtev javnosti" podnela je odbornička grupa "Niška priča", a druge odborničke grupe su ga podržale, javlja Tanjug.

U raspravi je istaknuto da to pitanje ne treba politizovati, a da je zaključak Skupštine grada posledica pritiska javnog mnjenja.

- Pitanje načelnika Policijske uprave nije nadležnost lokalne samouprave, ali jeste iz nadležnosti naših života - rekao je predsednik lokalnog parlamenta Mile Ilić.

U raspravi je ocenjeno da "situacija u Nišu nije bezbrižna", a pitanje postavljanja načelnika niške policije je ozbiljno pitanje da bi bilo politizovano.

Odbornici su u raspravi rekli da je za to mesto potrebno naći profesionalca, a ne političara.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je ranije lokalnim medijima da očekuje da pitanje načelnika niške policije bude rešeno vrlo brzo.


#   Mile Ilić   Zoran Perišić   Policijska uprava   odbornici   Niška priča   Skupština grada
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima