Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Деда убио бабу због љубоморе

rssBookmark and Share

10.03.2008. БЕТА, Прес

Милун Марјановић (79) из алексиначког села Ћићина убио је због љубоморе своју супругу Вериславу (78), а затим се обесио! Старац је у недељу ујутру, после свађе, штапом тукао супругу до смрти, а онда се обесио о греду у свом дворишту!

Бора Матић, близак пријатељ породице Марјановић, каже за Пресс да је Милун у последње време малтретирао супругу јер је био патолошки љубоморан.

- Милун је последњих месеци био нервозан јер је умислио да је болестан од рака. Стално ми је говорио да ће умрети, а на жену се жалио како му не поклања довољно пажње, и да чак не жели да са њим спава у истој соби. Био је поштен човек, мој најбољи пријатељ, али прек и напрасит! Знао сам да малтретира Вериславу и да је можда и туче, али она је то крила. Био је љубоморан јер је она била крупна и кршна, а он ситан, што му никад није било право. Међутим, нисам могао ни да претпоставим да ће тако далеко отићи да је убије - каже Матић.

Наш саговорник наводи да је вече уочи убиства планирао да сврати до Марјановића, али да је посету одложио за сутрадан јер је помислио да су рано легли.

- Са Милуном сам се договорио да га водим код једног мог рођака стоматолога, јер се жалио да има проблема са вилицом. У суботу увече сам прошао поред њихове куће, помислио сам да свратим, али је већ било касно. У недељу ујутро сам неколико пута позивао Милуна телефоном, али нико није подизао слушалицу. Отишао сам до њихове куће и видео да је све отворено. У Милуновој соби није било никога, па сам га потражио у дворишту. Када сам га видео обешеног о греду, ноге су ми се одсекле! На Вериславу у том тренутку нисам ни помислио. Једној комшиници сам рекао да се Милун обесио, а она је позвала полицију. Тек када су дошли полицајци од њих сам чуо да је Верислава убијена - каже Матић.

Нада Величковић, супруга сестрића покојне Вериславе, каже да није ни слутила да се старци свађају те да ће Милун подићи руку на супругу.

- Ми живимо у Трстенику, али смо се са Вериславом и Милуном често чули телефоном, а радо смо код њих и долазили. Били су вредни људи, нарочито Верислава, која је и поред тога што се тешко кретала, јер је пре неколико година повређена у саобраћајној несрећи, стално нешто радила. Не верујем да је немаштина узрок трагедије јер је Милун имао пољопривредну пензију, а Верислава је примала надокнаду због повреде коју је претрпела у несрећи. Последњи пут Верислава се мом супругу јавила у суботу. Био је то уобичајен разговор, није се жалила ни на шта, а камоли да јој супруг прети убиством. Када су нам комшије јавиле да се догодила трагедија, нисмо могли да верујемо да је Милун то могао да учини. Увек је био љубазан, радо нас је дочекивао, никада нисам приметила да између њега и Вериславе нешто није у реду - прича Нада Величковић.

Милун и Верислава сахрањени су јуче на гробљу у Ћићини


Истражни судија: Убиство и самоубиство

Истражни судија Окружног суда у Нишу Зоран Поповић потврдио је да је на основу увиђаја на месту злочина утврђено да је у питању убиство и самоубиство.

- Трагови пронађени на лицу места несумњиво су показали да је Милун убио супругу ударајући је дрвеним штапом, и да је након тога извршио самоубиство - саопштио је Поповић.


#   истражни судија   Зоран Поповић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима