Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверцовали евре у доњем вешу

rssBookmark and Share

Градина 10.06.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су 9. јуна 2021. године на излазу прелаза Градина, у сарадњи са полицијом, запленили 53.500 евра, колико су преко дозвољеног лимита од по 10.000 евра, покушали да прокријумчаре мајка и син.

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина

Прекршај је откривен када је на ред за контролу пристигао „фолксваген амарок“ аустријских регистарских ознака, којим су мајка и син, аустријски држављани турске националности, путовали ка својој матичној земљи. 

Упитани да ли имају нешто да пријаве за царинску контролу, путници су рекли да са собом носе само лични пртљаг и по 7.000 евра.

Међутим, најпре је у личној торбици 33-годишњег сина пронађено 23.500 евра, да би потом и у постави ранца његове 60-годишње мајке било откривено још 20.000.

Цариници су најпре напипали свежањ новчаница испод поставе на дну њеног ранца, након чега га је путница сама извадила, пошто је претходно рашила поставу у коју је зашила новац.

То ни приближно није било све. Личним претресом је код мајке у доњем вешу пронађено још 30.000 евра и то у брусхалтеру чије су обе корпице биле напуњене са по 10.000 евра, али и у необичном појасу направљеном од унихоп чарапе која је била испуњена са 10.000 евра и закачена за дугме од панталона. 

Путницима је враћен дозвољени износ од по 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   девизе
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима