Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Švercovali evre u donjem vešu

rssBookmark and Share

Gradina 10.06.2021. Južna Srbija Info

Carinici su 9. juna 2021. godine na izlazu prelaza Gradina, u saradnji sa policijom, zaplenili 53.500 evra, koliko su preko dozvoljenog limita od po 10.000 evra, pokušali da prokrijumčare majka i sin.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao „folksvagen amarok“ austrijskih registarskih oznaka, kojim su majka i sin, austrijski državljani turske nacionalnosti, putovali ka svojoj matičnoj zemlji. 

Upitani da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 7.000 evra.

Međutim, najpre je u ličnoj torbici 33-godišnjeg sina pronađeno 23.500 evra, da bi potom i u postavi ranca njegove 60-godišnje majke bilo otkriveno još 20.000.

Carinici su najpre napipali svežanj novčanica ispod postave na dnu njenog ranca, nakon čega ga je putnica sama izvadila, pošto je prethodno rašila postavu u koju je zašila novac.

To ni približno nije bilo sve. Ličnim pretresom je kod majke u donjem vešu pronađeno još 30.000 evra i to u brushalteru čije su obe korpice bile napunjene sa po 10.000 evra, ali i u neobičnom pojasu napravljenom od unihop čarape koja je bila ispunjena sa 10.000 evra i zakačena za dugme od pantalona. 

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   devize
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima