Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аутобус и аутомобил дупке пуни непријављених девиза

rssBookmark and Share

Мердаре 11.06.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом, током протеклог викенда, спречили неколико покушаја да се из земље изнесу непријављене девизе у износима већим од дозвољеног лимита од 10.000 евра, па је тако за само два дана задржано 235.000 евра

Аутобус и аутомобил дупке пуни непријављених девиза

.На излазу граничног прелаза Градина, 9. јуна 2019. године у вечерњим часовима, током контроле једног аутобуса који саобраћа на редовној линији Нови Пазар - Истанбул, код седморо путника откривено је више од 170.000 евра и 130.000 данских круна преко дозвољеног лимита.

Када је аутобус новопазарских регистарских ознака који је путовао ка Турској стигао на ред за контролу, сва три возача, као и 36 путника, су у разговору са цариницима и полицајцима рекли да са собом не носе ништа осим личног пртљага и дозвољеног износа новца.

Међутим, детаљним прегледом је откривено да седморо путника из тог аутобуса са собом носи по више десетина хиљада евра више од дозвољеног лимита.

Реч је о четири мушкарца и три жене, српским држављанима, који су код себе имали знатно веће суме од 10.000 евра, што је износ који не подлеже пријављивању. Непријављени новац путници су сакривали на разним местима: у појасу испод одеће, у торби са храном, у ранцу, док су двојица путника покушала да га пренесу у џеповима панталона које су носили на себи.

Претходног дана, 8. јуна 2019. године, на административном пункту Мердаре, у аутомобилу који је из правца Куршумлије ишао ка АП КиМ, откривено је 58.900 швајцарских франака и 3.500 евра.

Девизе су пронађене у мерцедесу швајцарских регистарских ознака којим је управљао француски држављанин албанске националности. Он је поменуту своту новца ставио у џепове панталона које је носио на себи.

Након што је путнику враћена противредност од 10.000 евра, задржано је укупно 48.000 швајцарских франака и 3.500 евра.

Коментара: 0


#   Мердаре   Нови Пазар   Градина   царина   кријумчарење   девизе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима