Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Београђанин први пут дошао у Лесковац и упао у шахт

rssBookmark and Share

Лесковац 15.07.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Београђанин Никола Рајковић упао је данас у отворени шахт у центру Лесковца.
Срећом, прошао је са лаким повредама, у виду огуљене ноге, али је доживео велики шок.

Никола Рајковић, Југмедиа
Никола Рајковић, Југмедиа

Овај човек, иначе професор математике, први пут је у посети граду на Ветерници у коме је после трећег направљеног корака завршио у шахт рупу дубоку метар и по.

„Изашао сам из аутомобила да бацим ђубре и после два корака пропао у земљу. У шоку сам још увек. Да није било добрих пролазника који су ме извукли, не знам шта би се десило. Памтићу Лесковац по добрим људима и опасним рупама у земљи“, прича Никола, професор математике.

Још већи блам од повреде туристе на јавној површини је да се отворени шахт поклопац налази у строгом центру, на Булевару ослобођења, поред саме Робне куће где је, иначе, и велико градско шеталиште. Лесковчани су након инцидента покрили шахт великим каменим блоком, а Рајковић је збринут у Ургентном центру лесковачке Опште болнице.

Београђанин каже каже да ће тужити град Лесковац.

„Највише из упозорења како се ове ствари више не би дешавале. У тај шахт је могао да упадне мој отац или мајка, који су били са мном. Сигурно би се све то много горе завршило него што сам ја, срећом, прошао“ каже.

Због свакодневних крађа на лесковачким улицама недостаје четвртина шахт поклопаца и сливника. Током ове године неколико Лесковчана је задобило озбиљне повреде приликом упада у те отворене јаме.

Само у прошлој години градско предузеће “Водовод” је исплатио два и по милиона динара одштете грађанима који су пропадањем у шахтове задобили озбиљне повреде.


#   Лесковац   Водовод ЈКП   рупе   шахт   Никола Рајковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима