Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Beograđanin prvi put došao u Leskovac i upao u šaht

rssBookmark and Share

Leskovac 15.07.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Beograđanin Nikola Rajković upao je danas u otvoreni šaht u centru Leskovca.
Srećom, prošao je sa lakim povredama, u vidu oguljene noge, ali je doživeo veliki šok.

Nikola Rajković, Jugmedia
Nikola Rajković, Jugmedia

Ovaj čovek, inače profesor matematike, prvi put je u poseti gradu na Veternici u kome je posle trećeg napravljenog koraka završio u šaht rupu duboku metar i po.

„Izašao sam iz automobila da bacim đubre i posle dva koraka propao u zemlju. U šoku sam još uvek. Da nije bilo dobrih prolaznika koji su me izvukli, ne znam šta bi se desilo. Pamtiću Leskovac po dobrim ljudima i opasnim rupama u zemlji“, priča Nikola, profesor matematike.

Još veći blam od povrede turiste na javnoj površini je da se otvoreni šaht poklopac nalazi u strogom centru, na Bulevaru oslobođenja, pored same Robne kuće gde je, inače, i veliko gradsko šetalište. Leskovčani su nakon incidenta pokrili šaht velikim kamenim blokom, a Rajković je zbrinut u Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice.

Beograđanin kaže kaže da će tužiti grad Leskovac.

„Najviše iz upozorenja kako se ove stvari više ne bi dešavale. U taj šaht je mogao da upadne moj otac ili majka, koji su bili sa mnom. Sigurno bi se sve to mnogo gore završilo nego što sam ja, srećom, prošao“ kaže.

Zbog svakodnevnih krađa na leskovačkim ulicama nedostaje četvrtina šaht poklopaca i slivnika. Tokom ove godine nekoliko Leskovčana je zadobilo ozbiljne povrede prilikom upada u te otvorene jame.

Samo u prošloj godini gradsko preduzeće “Vodovod” je isplatio dva i po miliona dinara odštete građanima koji su propadanjem u šahtove zadobili ozbiljne povrede.


#   Leskovac   Vodovod JKP   rupe   šaht   Nikola Rajković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima