Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Već pola posla urađeno na zameni vodovodne mreže

rssBookmark and Share

Leskovac 09.09.2017. Južna Srbija Info

Od ukupno 29 ulica, u kojima će do kraja ove godine biti zamenjena vodovodna mreža preko kreditne linije nemačke KFV banke, do sada je ovaj posao završen u 14.

Već pola posla urađeno na zameni vodovodne mreže

U toku su radovi u ulicama Dositeja Obradovića, Blagoja Nikolića, Petra Cakića, kao i u ulici Pariskih komuna, na potezu od Babičkog odreda do Stepe Stepanovića.

„Radovi koji se odvijaju na više lokacija u gradu pokazatelj su da uvodimo značajne novine u funkcionisanje grada i da nam je prioritet da budemo u službi građana - rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je danas obišao radove u ovim ulicama.

Prema rečima Vanje Kuzmanović, izvršne direktorke tehničkih poslova JKP „Vodovod“, 50 % od ukupno 385 kilometara vodovodne mreže na području grada Leskovca čine cementno-azbestne cevi.

„Poslednje tri godine, godišnje zamenimo više od 10 kilometara vodovodnih cevi preko kreditne linije KFV banke - rekla je Kuzmanović.

Za vreme trajanja Roštiljijade, radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže su se odvijali redovnom dinamikom. Ulice u kojima su već položene vodovodne cevi i u kojima je ostalo da se ispita hidraulika i kvalitet vode za piće kako bi se krenulo sa prevezivanjem potrošača na novu mrežu su: ulica Tanaska Rajića, na deonici od Svetoilijske do Crnogorske - vrednost investicije je 2 490 000 dinara, Crnogorska ulica - vrednost investicije je 5 700 000 dinara, Celjska ulica - vrednost investicije je 4 500 000 dinara.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Petra Cakić   investicije   Vodovod JKP   zamena   Nemačka razvojna banka KFV   vodovodna cev
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima