Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskoro "Avantura park" u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 09.08.2019. Južna Srbija Info

U četvrtak su započeti radovi na izgradnji Avantura parka pored Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“ koji se gradi u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“ preko Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.
Vrednost ovih radova je oko 7 miliona dinara, dok će se park prostirati na površini od 470 metara kvadratnih.

Uskoro "Avantura park" u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je sa predsednikom Skupštine Grada Leskovca obišao započete radove i tom prilikom istakao:

„Jedinstveni sadržaj Avantura parkova koji su vrlo popularni među mladima i decom će zaokružiti ponudu Sportsko rekreativnog centra „Dubočica“. Nadam se da će postojeći sportski tereni, bazen, dečje igralište, teretana i teren na pesku, kao i nedavno završeni trambolina park, uz Avantura park popularizovati sport među decom i oživeti ovaj deo grada,“ – podsetivši sve da međunarodni rukometni turnir na pesku počinje u subotu u 9 časova.

„Ove investicije predstvaljaju temelj za bolju budućnost svih nas jer Leskovac postaje bolji, uređeniji grad podređen potrebama dece. Svi naši napori su usmereni ka tome da našoj deci omogućimo što zdravije, srećnije i bezbrižnije detinjstvo. Ulaganje u decu, njihovo zdravlje i obrazovanje je naš prioritet, deca su naš pogled u budućnost koja svakim danom, svakom novom investicijom postaje sve sigurnija i svetlija,“ – dodao je gradončelnik Cvetanović i pritom istakao da je će se ponuda Leskovca još više proširiti kada se izgradi i Akva park na mestu motela „Atine“ koji je kupio vlasnik mlekare „Gložane“.

Nenad Stijelja, nadzorni organ ovog projekta tom prilikom istakao je da će park biti tipski avantura park, i da će imati dva nivoa, jedan za decu do 8 godina i drugi za decu preko 8 godina i odrasle.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   deca   demografija   obrazovanje   investicije   dečje igralište   sportski teren   SC Dubočica   Avantura park   populaciona politika
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima