Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren "Avantura park" u Leskovcu - deca oduševljena

rssBookmark and Share

Leskovac 12.09.2019. Južna Srbija Info

Avantura park, svojevrsna atrakcija među omladinom i ljubiteljima sporta i rekreacije, jje u utorak zvanično otvoren u okviru Sportsko-rekreativnog centra Dubočica.

Otvoren "Avantura park" u Leskovcu - deca oduševljena

Od danas će posetioci imati priliku da se zabave i rekreiraju u prisustvu radnika SRC-a koji su prošli kroz specijalizovanu obuku za pomaganje korisnicima na stazi sa preprekama i zip-lajnom.

U prisustvu predsednika Skupštine grada Aleksandra Đurovića i velikog broja posetilaca, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je istakao da se nada da će ovaj objekat na otvorenom doprineti popularizaciji rekreacije na otvorenom, ali i sportskog duha i zdravih navika među najmlađima. Zato je predložio da se do kraja sezone ulaz u Avantura park ne naplaćuje.

„Kao odgovorna Lokalna samouprava nastojimo da našoj deci ponudimo širok spektar mogućnosti i usmerimo ih ka zdravim životnim navikama i pravim vrednostima.

Želimo da decu i mlade sklonimo sa ulica, udaljimo od tehnike, približimo prirodi, sportskom duhu i zdravom životu, a odrasle vratimo u detinjstvo na mestu gde će moći da se oslobode stresa kroz zabavu sa najmilijima daleko od vreve urbane sredine.“

Andrija Atanasković, pomoćnik gradonačelnika, je uz pomoć obučenog lica posetiocima demonstrirao kako se pravilno koristi oprema, sprave i prepreke, rekavši na kraju da je uživao u ovoj aktivnosti, za koju je kaže, pored volje, potrebno biti fizički spreman, koncentrisan i spretan, sa naglaskom na činjenicu da se sve vreme osećao bezbedno. Među prisutnim posetiocima najviše je bilo dece koja su nestrpljivo čekala u redu kako bi isprobala svoje umeće i spretnost. Deca koja ispunjavaju propisane uslove i čiji roditelji su bili prisutni su dobila priliku da osete čari leskovačkog Avantura parka.

U izgradnju i instalaciju Avantura parka je uloženo oko 7 miliona dinara koje je izdvojilo Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku preko projekta „Radimo za bolju budućnost dece“.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   SC Dubočica   Avantura park
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima