Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бившем градоначелику Лесковца десет година

rssBookmark and Share

Лесковац 29.06.2011. Извор: Бета

Бившем градоначелнику Лесковца и његовим сарадницима досуђено 62 године јер су присвојили новац предвиђен за социјалну помоћ.

Виши суд у Лесковцу осудио је бившег председника лесковачке општине Гојка Величковића на десет година затвора због злоупотребе новца намењеног за социјалну помоћ чиме је тада општина Лесковац оштећена за више милиона динара, речено је агенцији Бета у суду.

Судија Миомир Алексић рекао је агенцији Бета да су за исто кривично дело на по десет година затвора осуђени и бивши начелник финансија Божидар Стојановић и шеф службе за општине послове Лесковца Братислав Поповић.

"Поступак је покренут још 2005. због сумње да су сви они решењима о додели једнократне материјалне помоћи оштетили буџет тада Општине Лесковац за више милиона динара тако што су средства намењена за доделу материјалне помоћи становништву незаконито присвојили за себе и омогућили другима стицање противправне користи", рекао је Бети судија Алексић.

Раднице тадашње општинске управе Марина Ђокић и Слађана Ђуричић осуђене су на по осам година затвора за помагање у извршењу кривичног дела. Секретарица председника општине Јелена Митић осуђена је на десет година због злоупотребе службеног положаја.

Оптужена Марина Арсић из Лесковца осуђена је на казну затвора од шест година због кривичног дела превара.

Алексић је рекао да осуђени имају право жалбе Апелационом суду у Нишу, а до правоснажности пресуде биће на слободи. Првостепена пресуда је донета 24. јуна.



#   Лесковац   општина   виши суд   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима