Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Богати се вођа нишких нарко дилера: Купио 20 локала и државне фирме, главни је угоститељ у граду

rssBookmark and Share

Ниш 31.01.2013. Autor: Vesna Torović/Ivana Anđelković |

Вођа нишког нарко-клана од трговине наркотицима купио је 20 локала. Новац је уложио и у приватизације посрнулих гиганата. Шеф групе је и главни угоститељ у Нишу.

Богати се вођа нишких нарко дилера: Купио 20 локала и државне фирме, главни је угоститељ у граду
Овај нарко-бос кога је прозвао и први потпредседник Владе Србије Александар Вучић ојачао је јер Ниш већ три године нема начелника полиције и још није познато када ће град на Нишави добити првог човека Полицијске управе.

И Милош Јеленковић, заменик председника Независног полицијског синдиката Србије, каже да је јачање ове криминалне групе директна последица тога што нико у нишкој полицији није хтео да се бори против њих.

Ниш је постао дивљи запад. У таквој ситуацији, где никога није брига да се бори против организованог криминала, јачају дилери. И вођа клана има 20 локала и купљене фирме у центру града. Он је главни угоститељ у граду, а нико се никад није запитао откуд му толики новац. Тај клан је организован као војска. На вођу је више пута пуцано, али је остао жив - прича Јеленковић.

Нико из нишке полиције, с друге стране, није хтео да коментарише да ли је у Нишу никао нарко-клан, мада су пре пар месеци оперативци групе за сузбијање кријумчарења дроге тврдили да у граду нема организованих нарко-група.

По подацима нишке полиције, у току 2012. било је 56 заплена разних наркотика и заплењено је више од 33 килограма дрога, највише марихуане - око 31 килограм, па хероин - око два килограма. Полицајци су поднели 130 кривичних пријава због злоупотребе опојних дрога, а 43 особе су ухапшене.

Жарко Ранковић, председник Комисије за безбедност, ипак, објашњава да Ниш не доживљава као небезбедан град.

- Ниш није најнебезбеднији град. У току 2012. смањен је број криминалних дела у односу на претходну годину - вели он.

И градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић жели да се агонија са првим човеком полиције што пре реши.

- Именовање начелника полиције мора да се реши што пре. Не сматрам да је наш град небезбедан, јер је стопа криминалитета умањена 13 одсто у односу на 2011. Очекујем да ће Ниш врло брзо имати начелника - каже Перишић.

У међувремену, истрага о убиству Ђорђа Стојановића (32), који је у недељу ујутро разнет експлозивом у свом „фијат пунту“, тапка у месту. Саслушано је неколико Нишлија којима је убијени дуговао новац, а међу њима је и фудбалски судија коме је наводно Стојановић дуговао око 600.000 евра.


#   Ниш   Александар Вучић   Зоран Перишић   Жарко Ранковић   Милош Јеленковић   фудбалски судија
@avucic @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима