Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наставак пародије: Кандидат за директора ТОН-а Анастасова, радила годину дана у агенцији на "руководећим" пословима као водич?!

rssBookmark and Share

Ниш 11.02.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Гостујући у емисији "Између редова" РТВ Белами, Адриана Анастасов није конкретно одгвоворила на питање ауторке и водитељке Душице Дејић на којим је то руководећем пословима радила у туристичкој агенцији?!

Радни однос и руководећи послови од годину дана, Фото: НТВ архива
Радни однос и руководећи послови од годину дана, Фото: НТВ архива

Наиме, новинар редакције портала Јужна Србија Инфо дошао је до сазнања где је Анастасова све радила, колико дуго и под којом шифром.

У званичном документу (познатом редакцији) Анастасова је засновала радни однос (под шифром 01) у "једној агенцији" 1.03.2009., а престала да ради у истој 28.02.2010. године.  

Подаци у тексту познати редакцији. Ако Одбор за именовање СГ Ниша нема могућност да их прибави, портал Јужна Србија Инфо доставиће их том скупштинском телу.

Упорно понављање Анастасове у поменутој емисији да је радила на руководећим пословима, тешко може да одговара реалном стању ствари, јер у свакој јединици постоји приправнички стаж, док њено "објашњење" да је радила на руководећим и организационим пословима, као туристички водич делује пародично.

Даље..

Остали послови на којима је радила нису радни однос, већ привремни послови у Општини (шифра 221) и именовано лице (110), тако да она практично има годину дана у радног односа у "једној агенцији", где сигурно није била шеф пословнице, менаџер и сл.

Из документације, јасно се види да кндидаткиња не испуњава услове.

Питамо, да ли Српска напредна странка која је и предложила Адриану Анастасов као кандидата за директора Туристичке организације има правну службу, и ако има, како су им промакли ови подаци?

Ако нема, онда је све на Одбору за именовање који би "морао" да у свом саставу има и по неког правника?

Прописаним условима од четири године радног стажа (две на руководећим пословима) за место директора у ТОН-у и врло простом математиком, ствари су кристално јасне.

И понављамо, Градска општина Палилула у којој је радила на привремним пословима и где данас обавља функцију председника Скупштине Општине није локлана самоуправа и нема говора о руководећем послу, већ само фукцији како Закон каже.

Одбор за именовање

Да ли ће председник (Иван Јовановић-СНС) Одбора за именовање и чланови у саставу, Зоран Перишић (СНС), Ненанд Станковић (СНС), Александар Цветковић (СПС), Радмила Поповић (ДЈБ), Боба Љујић (Покрет социјалиста) и Никола Савић (СРС) моћи да се одупру политичком лобирању и на законски начин провере квалификације предложеног кандидата, питање је, јер не би било први пут да кроз читаву процедуру "прође кандидат" који не испуњава услове, а цела ствар заврши на Суду.

Да подсетимо

У допису - одговору на мишљење, шефу одборничке групе "Александар Вучић-Србија побеђује" (СНС) у СГ Ниша Зорану Перишићу, јасно се види да приложена докуметација о радном стажу или искуству кандидата за директора Туристичке организације Адриане Анастасов (СНС), коју је предложила Српска напредна странка није "убедљива", односно, скупштинска Стручна служба не може са сигурношћу да се изјасни, посебно у делу радног искуства на руководећим пословима, које је Анастасова приложила, а ради се о њеном раду у једној приватној туристичкој агенцији из Ниша.

 

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   Покрет Социјалиста   Александар Цветковић   Јужна Србија Инфо   Зоран Перишић   Туристичка организација Ниш   Никола Савић   Одбор за именовање   Мила Попов   Иван Јовановић   Адриана Анастасов   Градска општина   Радмила Поповић
@sns_srbija @avucic @juznasrbija @ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима