Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стручна служба СГ Ниша: Предложени кандидат не испуњава услове за директора ТОН-а

rssBookmark and Share

Ниш 03.02.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Документација Адриане Анастасов, кандидата за директора Туристичке организације Ниш, у делу који се односи на радно искуство од четири године, од чега најмање две године на руководећим пословима, није "убедила" Службу са послове СГ да је управо она кандидат који испуњава све потребне услове за то руководеће место.

"Неубедљиво" радно искуство, Фото: НТВ архива

У допису - одговору на мишљење, шефу одборничке групе "Александар Вучић-Србија побеђује" (СНС) у СГ Ниша Зорану Перишићу, јасно се види да приложена докуметација о радном стажу или искуству кандидата за директора Туристичке организације Адриане Анастасов (СНС), коју је предложила Српска напредна странка није "убедљива", односно, скупштинска Стручна служба не може са сигурношћу да се изјасни, посебно у делу радног искуства на руководећим пословима, које је Анастасова приложила, а ради се о њеном раду у једној приватној туристичкој агенцији из Ниша.

Даље се наводи, да ће скупштинска Служба проследити све захтеве за давање тумачења као и мишљења надлежних министарстава, Одбору за именовање СГ Ниша..

Како незванично сазнајемо, врх нишких напредњака, или један део функционера, је већ одустао од подршке кандидатури Адриане Анастасов, не желећи расплет догађаја као са спорним именовањем директора Народног позоришта, који је завршио на суду и чији је епилог још увек неисзвестан а који је нанео велику штету самој странци (фалсификовање и сл.)..

Да подсетимо...

Анастасов је предложена на основу већине гласова (27) које је освојила "тајним гласањем" на састанку ГрО СНС у Нишу, одржном 12. децембра прошле године. 

Функционер или руководилац?

Убрзо, након састанка у седишту нишких напредњака, уследиле званичне и незваничне провере код надлежних министарстава, да ли кандидат са највише гласова испуњава услове, односно различитог тумачења Закона, где се време проведено на функцији председника Скупштине Општине тумачи као радни руководећи стаж (спорно важећем Закону?), а да сама Градска општина, није ни орган локалне самоуоправе?

Адријана Анастасов актуелни председник СО Градске општине Палилула, била је и народни посланик (2014-201), као и одборник у СГ Ниша (2014-2016).

Руководилац у приватној агенцији?!

У достављеној биографији, наводи се да је радила и на руководећим пословима у једној нишкој туристичкој агенцији, што није и потврђено?

Закон је изричит, функција није руководеће место!
Према Закону о туризму, за место директора ТО потребно је радно искуство од четири године, од чега најмање 2 године на руководећим пословима, а то је један је од услова, који по многима, кандидат са највише гласова нишких напредњака не испуњава, према актуелном закону, тврди наш извор.

Одбор за именовање на испиту...

Да ли ће председник (Иван Јовановић-СНС) Одбора за именовање и чланови у саставу, Зоран Перишић (СНС), Ненанд Станковић (СНС), Александар Цветковић (СПС), Радмила Поповић (ДЈБ), Боба Љујић (Покрет социјалиста) и Никола Савић (СРС) моћи да се одупру политичком лобирању и на законски начин провере квалификације предложеног кандидата, питање је, јер не би било први пут да кроз читаву процедуру "прође кандидат" који не испуњава услове, а цела ствар заврши на Суду.

Коментара: 1


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   Покрет Социјалиста   Александар Цветковић   Зоран Перишић   Скупштина града Ниша   Туристичка организација Ниш   Никола Савић   Одбор за именовање   Мила Попов   Иван Јовановић   Адриана Анастасов   градске општине   Градска општина   Радмила Поповић   Служба за послове СГ Ниша
@sns_srbija @avucic @ProfdrPerisic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-1)

    Изворни напредњак, 04.02.2018.:
    Gospođica ima potvrdu da je "volontirala" u Nitravelu , , pa ako je to rukovodeće mesti? A njen "zaštitnik" preti sekretaru Skupštine, novinarima i već ugovara poslove za TON, kao da će on biti direktor...


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима