Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stručna služba SG Niša: Predloženi kandidat ne ispunjava uslove za direktora TON-a

rssBookmark and Share

Niš 03.02.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Dokumentacija Adriane Anastasov, kandidata za direktora Turističke organizacije Niš, u delu koji se odnosi na radno iskustvo od četiri godine, od čega najmanje dve godine na rukovodećim poslovima, nije "ubedila" Službu sa poslove SG da je upravo ona kandidat koji ispunjava sve potrebne uslove za to rukovodeće mesto.

"Neubedljivo" radno iskustvo, Foto: NTV arhiva

U dopisu - odgovoru na mišljenje, šefu odborničke grupe "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" (SNS) u SG Niša Zoranu Perišiću, jasno se vidi da priložena dokumetacija o radnom stažu ili iskustvu kandidata za direktora Turističke organizacije Adriane Anastasov (SNS), koju je predložila Srpska napredna stranka nije "ubedljiva", odnosno, skupštinska Stručna služba ne može sa sigurnošću da se izjasni, posebno u delu radnog iskustva na rukovodećim poslovima, koje je Anastasova priložila, a radi se o njenom radu u jednoj privatnoj turističkoj agenciji iz Niša.

Dalje se navodi, da će skupštinska Služba proslediti sve zahteve za davanje tumačenja kao i mišljenja nadležnih ministarstava, Odboru za imenovanje SG Niša..

Kako nezvanično saznajemo, vrh niških naprednjaka, ili jedan deo funkcionera, je već odustao od podrške kandidaturi Adriane Anastasov, ne želeći rasplet događaja kao sa spornim imenovanjem direktora Narodnog pozorišta, koji je završio na sudu i čiji je epilog još uvek neiszvestan a koji je naneo veliku štetu samoj stranci (falsifikovanje i sl.)..

Da podsetimo...

Anastasov je predložena na osnovu većine glasova (27) koje je osvojila "tajnim glasanjem" na sastanku GrO SNS u Nišu, održnom 12. decembra prošle godine. 

Funkcioner ili rukovodilac?

Ubrzo, nakon sastanka u sedištu niških naprednjaka, usledile zvanične i nezvanične provere kod nadležnih ministarstava, da li kandidat sa najviše glasova ispunjava uslove, odnosno različitog tumačenja Zakona, gde se vreme provedeno na funkciji predsednika Skupštine Opštine tumači kao radni rukovodeći staž (sporno važećem Zakonu?), a da sama Gradska opština, nije ni organ lokalne samouoprave?

Adrijana Anastasov aktuelni predsednik SO Gradske opštine Palilula, bila je i narodni poslanik (2014-201), kao i odbornik u SG Niša (2014-2016).

Rukovodilac u privatnoj agenciji?!

U dostavljenoj biografiji, navodi se da je radila i na rukovodećim poslovima u jednoj niškoj turističkoj agenciji, što nije i potvrđeno?

Zakon je izričit, funkcija nije rukovodeće mesto!
Prema Zakonu o turizmu, za mesto direktora TO potrebno je radno iskustvo od četiri godine, od čega najmanje 2 godine na rukovodećim poslovima, a to je jedan je od uslova, koji po mnogima, kandidat sa najviše glasova niških naprednjaka ne ispunjava, prema aktuelnom zakonu, tvrdi naš izvor.

Odbor za imenovanje na ispitu...

Da li će predsednik (Ivan Jovanović-SNS) Odbora za imenovanje i članovi u sastavu, Zoran Perišić (SNS), Nenand Stanković (SNS), Aleksandar Cvetković (SPS), Radmila Popović (DJB), Boba Ljujić (Pokret socijalista) i Nikola Savić (SRS) moći da se odupru političkom lobiranju i na zakonski način provere kvalifikacije predloženog kandidata, pitanje je, jer ne bi bilo prvi put da kroz čitavu proceduru "prođe kandidat" koji ne ispunjava uslove, a cela stvar završi na Sudu.

Komentara: 1


#   Niš   SNS   Aleksandar Vučić   Pokret Socijalista   Aleksandar Cvetković   Zoran Perišić   Skupština grada Niša   Turistička organizacija Niš   Nikola Savić   Odbor za imenovanje   Mila Popov   Ivan Jovanović   Adriana Anastasov   gradske opštine   Gradska opština   Radmila Popović   Služba za poslove SG Niša
@sns_srbija @avucic @ProfdrPerisic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-1)

    Izvorni naprednjak, 04.02.2018.:
    Gospođica ima potvrdu da je "volontirala" u Nitravelu , , pa ako je to rukovodeće mesti? A njen "zaštitnik" preti sekretaru Skupštine, novinarima i već ugovara poslove za TON, kao da će on biti direktor...


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima