Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nastavak parodije: Kandidat za direktora TON-a Anastasova, radila godinu dana u agenciji na "rukovodećim" poslovima kao vodič?!

rssBookmark and Share

Niš 11.02.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Gostujući u emisiji "Između redova" RTV Belami, Adriana Anastasov nije konkretno odgvovorila na pitanje autorke i voditeljke Dušice Dejić na kojim je to rukovodećem poslovima radila u turističkoj agenciji?!

Radni odnos i rukovodeći poslovi od godinu dana, Foto: NTV arhiva
Radni odnos i rukovodeći poslovi od godinu dana, Foto: NTV arhiva

Naime, novinar redakcije portala Južna Srbija Info došao je do saznanja gde je Anastasova sve radila, koliko dugo i pod kojom šifrom.

U zvaničnom dokumentu (poznatom redakciji) Anastasova je zasnovala radni odnos (pod šifrom 01) u "jednoj agenciji" 1.03.2009., a prestala da radi u istoj 28.02.2010. godine.  

Podaci u tekstu poznati redakciji. Ako Odbor za imenovanje SG Niša nema mogućnost da ih pribavi, portal Južna Srbija Info dostaviće ih tom skupštinskom telu.

Uporno ponavljanje Anastasove u pomenutoj emisiji da je radila na rukovodećim poslovima, teško može da odgovara realnom stanju stvari, jer u svakoj jedinici postoji pripravnički staž, dok njeno "objašnjenje" da je radila na rukovodećim i organizacionim poslovima, kao turistički vodič deluje parodično.

Dalje..

Ostali poslovi na kojima je radila nisu radni odnos, već privremni poslovi u Opštini (šifra 221) i imenovano lice (110), tako da ona praktično ima godinu dana u radnog odnosa u "jednoj agenciji", gde sigurno nije bila šef poslovnice, menadžer i sl.

Iz dokumentacije, jasno se vidi da kndidatkinja ne ispunjava uslove.

Pitamo, da li Srpska napredna stranka koja je i predložila Adrianu Anastasov kao kandidata za direktora Turističke organizacije ima pravnu službu, i ako ima, kako su im promakli ovi podaci?

Ako nema, onda je sve na Odboru za imenovanje koji bi "morao" da u svom sastavu ima i po nekog pravnika?

Propisanim uslovima od četiri godine radnog staža (dve na rukovodećim poslovima) za mesto direktora u TON-u i vrlo prostom matematikom, stvari su kristalno jasne.

I ponavljamo, Gradska opština Palilula u kojoj je radila na privremnim poslovima i gde danas obavlja funkciju predsednika Skupštine Opštine nije loklana samouprava i nema govora o rukovodećem poslu, već samo fukciji kako Zakon kaže.

Odbor za imenovanje

Da li će predsednik (Ivan Jovanović-SNS) Odbora za imenovanje i članovi u sastavu, Zoran Perišić (SNS), Nenand Stanković (SNS), Aleksandar Cvetković (SPS), Radmila Popović (DJB), Boba Ljujić (Pokret socijalista) i Nikola Savić (SRS) moći da se odupru političkom lobiranju i na zakonski način provere kvalifikacije predloženog kandidata, pitanje je, jer ne bi bilo prvi put da kroz čitavu proceduru "prođe kandidat" koji ne ispunjava uslove, a cela stvar završi na Sudu.

Da podsetimo

U dopisu - odgovoru na mišljenje, šefu odborničke grupe "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" (SNS) u SG Niša Zoranu Perišiću, jasno se vidi da priložena dokumetacija o radnom stažu ili iskustvu kandidata za direktora Turističke organizacije Adriane Anastasov (SNS), koju je predložila Srpska napredna stranka nije "ubedljiva", odnosno, skupštinska Stručna služba ne može sa sigurnošću da se izjasni, posebno u delu radnog iskustva na rukovodećim poslovima, koje je Anastasova priložila, a radi se o njenom radu u jednoj privatnoj turističkoj agenciji iz Niša.

 

Komentara: 0


#   Niš   SNS   Aleksandar Vučić   Pokret Socijalista   Aleksandar Cvetković   Južna Srbija Info   Zoran Perišić   Turistička organizacija Niš   Nikola Savić   Odbor za imenovanje   Mila Popov   Ivan Jovanović   Adriana Anastasov   Gradska opština   Radmila Popović
@sns_srbija @avucic @juznasrbija @ProfdrPerisic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima