Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Odbor za imenovanje stigao predlog kandidata SNS koji ne ispunjava uslove za direktora Turističke organizacije

rssBookmark and Share

Niš 28.01.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Da li će Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša ponovo prekršiti Zakon, kao i sa spornim izborom direktora Narodnog pozorišta Ivana Vukovića pre par godina, i predložiti kandidata za direktora TON-a koji nema potreban rukovodeći staž u struci?

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Niška javnost komentariše da je na vidiku veliki skandal, koji bi ubrzo mogao da završi na sudu!

Kako nezvanično saznajemo, krajem predhodne nedelje u Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša stigao je predlog GrO Srpske napredne stranke, koji podržava Adrianu Anastasov za novog direktora Turističke organizacije Niš.

Anastasov je predložena na osnovu većine glasova (27) koje je osvojila "tajnim glasanjem" na sastanku GrO SNS u Nišu, održnom 12. decembra prošle godine. 

Ubrzo, nakon sastanka u sedištu niških naprednjaka, usledile zvanične i nezvanične provere kod nadležnih ministarstava, da li kandidat sa najviše glasova ispunjava uslove, odnosno različitog tumačenja Zakona, gde se vreme provedeno na funkciji predsednika Skupštine Opštine tumači kao radni rukovodeći staž (sporno važećem Zakonu?), a da sama Gradska opština, nije ni organ lokalne samouoprave?

U tom trenutku bilo je i nervoznih pokušaja "zloupotrebe" zaposlene osobe iz Ministarstva telekomunikacija i turizma, privatnih mejlova, ali se nakon toga ministarstvo oglasilo da nije nadležno, saznajemo nezvanično.

Adrijana Anastasov aktuelni predsednik SO Gradske opštine Palilula, bila je i narodni poslanik (2014-201), kao i odbornik u SG Niša (2014-2016).

U dostavljenoj biografiji, navodi se da je radila i na rukovodećim poslovima u jednoj niškoj turističkoj agenciji, što nije i potvrđeno?

Zakon je izričit, funkcija nije rukovodeće mesto!
Prema Zakonu o turizmu, za mesto direktora TO potrebno je radno iskustvo od četiri godine, od čega najmanje 2 godine na rukovodećim poslovima, a to je jedan je od uslova, koji po mnogima, kandidat sa najviše glasova niških naprednjaka ne ispunjava, prema aktuelnom zakonu, tvrdi naš izvor.

Da li će predsednik (Ivan Jovanović-SNS) Odbora za imenovanje i članovi u sastavu, Zoran Perišić (SNS), Nenand Stanković (SNS), Aleksandar Cvetković (SPS), Radmila Popović (DJB), Boba Ljujić (Pokret socijalista) i Nikola Savić (SRS) moći da se odupru političkom lobiranju i na zakonski način provere kvalifikacije predloženog kandidata, pitanje je, jer ne bi bilo prvi put da kroz čitavu proceduru "prođe kandidat" koji ne ispunjava uslove, a cela stvar završi na Sudu.

Komentara: 0


#   Niš   SNS     Pokret Socijalista   Aleksandar Cvetković   Nenad Stanković   Zoran Perišić   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   Nikola Savić   Odbor za imenovanje   Mila Popov   Ivan Jovanović   Adriana Anastasov   gradske opštine   Gradska opština   Radmila Popović
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima