Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Одбор за именовање стигао предлог кандидата СНС који не испуњава услове за директора Туристичке организације

rssBookmark and Share

Ниш 28.01.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Да ли ће Одбор за именовање Скупштине града Ниша поново прекршити Закон, као и са спорним избором директора Народног позоришта Ивана Вуковића пре пар година, и предложити кандидата за директора ТОН-а који нема потребан руководећи стаж у струци?

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Нишка јавност коментарише да је на видику велики скандал, који би убрзо могао да заврши на суду!

Како незванично сазнајемо, крајем предходне недеље у Одбор за именовање Скупштине града Ниша стигао је предлог ГрО Српске напредне странке, који подржава Адриану Анастасов за новог директора Туристичке организације Ниш.

Анастасов је предложена на основу већине гласова (27) које је освојила "тајним гласањем" на састанку ГрО СНС у Нишу, одржном 12. децембра прошле године. 

Убрзо, након састанка у седишту нишких напредњака, уследиле званичне и незваничне провере код надлежних министарстава, да ли кандидат са највише гласова испуњава услове, односно различитог тумачења Закона, где се време проведено на функцији председника Скупштине Општине тумачи као радни руководећи стаж (спорно важећем Закону?), а да сама Градска општина, није ни орган локалне самоуоправе?

У том тренутку било је и нервозних покушаја "злоупотребе" запослене особе из Министарства телекомуникација и туризма, приватних мејлова, али се након тога министарство огласило да није надлежно, сазнајемо незванично.

Адријана Анастасов актуелни председник СО Градске општине Палилула, била је и народни посланик (2014-201), као и одборник у СГ Ниша (2014-2016).

У достављеној биографији, наводи се да је радила и на руководећим пословима у једној нишкој туристичкој агенцији, што није и потврђено?

Закон је изричит, функција није руководеће место!
Према Закону о туризму, за место директора ТО потребно је радно искуство од четири године, од чега најмање 2 године на руководећим пословима, а то је један је од услова, који по многима, кандидат са највише гласова нишких напредњака не испуњава, према актуелном закону, тврди наш извор.

Да ли ће председник (Иван Јовановић-СНС) Одбора за именовање и чланови у саставу, Зоран Перишић (СНС), Ненанд Станковић (СНС), Александар Цветковић (СПС), Радмила Поповић (ДЈБ), Боба Љујић (Покрет социјалиста) и Никола Савић (СРС) моћи да се одупру политичком лобирању и на законски начин провере квалификације предложеног кандидата, питање је, јер не би било први пут да кроз читаву процедуру "прође кандидат" који не испуњава услове, а цела ствар заврши на Суду.

Коментара: 0


#   Ниш   СНС     Покрет Социјалиста   Александар Цветковић   Ненад Станковић   Зоран Перишић   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   Никола Савић   Одбор за именовање   Мила Попов   Иван Јовановић   Адриана Анастасов   градске општине   Градска општина   Радмила Поповић
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима