Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Болесник секиром напао лекаре Хитне помоћи!

rssBookmark and Share

20.01.2013. Autor: G. P.

Екипу лекара Хитне помоћи у Пироту секиром је напао психијатријски болесник. Пуком срећом и захваљујући присебности екипе, нико није повређен, а пацијент је, након што је дошла полиција, одведен на психијатријско одељење пиротске болнице.

Болесник секиром напао лекаре Хитне помоћи!
Екипу која је нападнута чинили су медицински техничар Милош Живковић, др Мирослав Николић и возач Братислав Тодоровић.

Др Николић каже да се раније није сретао са овим пацијентом, али да је разговор текао потпуно нормално и да су се договорили да крену до болнице како би му тамо помогли.

- Претпоставили смо на основу разговора да је пацијент покушао тровање лековима. Потпуно смо мирно разговарали и ништа није наговештавало напад секиром – каже др Николић.

Живковић каже да ништа није наговештавало да би могли да буду нападнути, и то секиром.

- Најпре је због неких ранијих размирица напао супругу. Када смо покушали да га смиримо и одбранимо жену, он је истрчао из просторије и убрзо се вратио са секиром у рукама. Доктор и возач су, на сву срећу, на време видели да носи секиру, па смо покушали да се спасемо тако што смо се затворили у собу. Он је, међутим, секиром ударао у врата. Од силине ударца секира је пробила врата и ми смо успели да му је одузмемо и позовемо полицију, док је он и даље покушавао да провали у собу. Полиција је дошла одмах и привела га, а нас ослободила – каже Живковић.

Доктор Николић каже да ово није први напад на екипу Хитне помоћи.

- Дешавају се напади, и то управо од стране психијатријских болесника. И раније је било напада хладним оружјем, али је данас огромна срећа била што смо у екипи били нас тројица мушкараца, па нисмо паничили, већ смо били присебни и успели да заштитимо и супругу пацијента и нас саме од напада. Нажалост, лекари су често изложени оваквим нападима и требало би на неки начин да се ова професија заштити од оваквих ситуација – наводи др Николић.


#   Милош Живковић   Братислав Тодоровић   болесник   медицински техничар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима