Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bolesnik sekirom napao lekare Hitne pomoći!

rssBookmark and Share

20.01.2013. Autor: G. P.

Ekipu lekara Hitne pomoći u Pirotu sekirom je napao psihijatrijski bolesnik. Pukom srećom i zahvaljujući prisebnosti ekipe, niko nije povređen, a pacijent je, nakon što je došla policija, odveden na psihijatrijsko odeljenje pirotske bolnice.

Bolesnik sekirom napao lekare Hitne pomoći!
Ekipu koja je napadnuta činili su medicinski tehničar Miloš Živković, dr Miroslav Nikolić i vozač Bratislav Todorović.

Dr Nikolić kaže da se ranije nije sretao sa ovim pacijentom, ali da je razgovor tekao potpuno normalno i da su se dogovorili da krenu do bolnice kako bi mu tamo pomogli.

- Pretpostavili smo na osnovu razgovora da je pacijent pokušao trovanje lekovima. Potpuno smo mirno razgovarali i ništa nije nagoveštavalo napad sekirom – kaže dr Nikolić.

Živković kaže da ništa nije nagoveštavalo da bi mogli da budu napadnuti, i to sekirom.

- Najpre je zbog nekih ranijih razmirica napao suprugu. Kada smo pokušali da ga smirimo i odbranimo ženu, on je istrčao iz prostorije i ubrzo se vratio sa sekirom u rukama. Doktor i vozač su, na svu sreću, na vreme videli da nosi sekiru, pa smo pokušali da se spasemo tako što smo se zatvorili u sobu. On je, međutim, sekirom udarao u vrata. Od siline udarca sekira je probila vrata i mi smo uspeli da mu je oduzmemo i pozovemo policiju, dok je on i dalje pokušavao da provali u sobu. Policija je došla odmah i privela ga, a nas oslobodila – kaže Živković.

Doktor Nikolić kaže da ovo nije prvi napad na ekipu Hitne pomoći.

- Dešavaju se napadi, i to upravo od strane psihijatrijskih bolesnika. I ranije je bilo napada hladnim oružjem, ali je danas ogromna sreća bila što smo u ekipi bili nas trojica muškaraca, pa nismo paničili, već smo bili prisebni i uspeli da zaštitimo i suprugu pacijenta i nas same od napada. Nažalost, lekari su često izloženi ovakvim napadima i trebalo bi na neki način da se ova profesija zaštiti od ovakvih situacija – navodi dr Nikolić.


#   Miloš Živković   Bratislav Todorović   bolesnik   medicinski tehničar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima