Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брачни пар нафиловао аутомобил цигаретама за "личну употребу"

rssBookmark and Share

Прешево 26.08.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 26. августа 2020. године, у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Прешево спречили покушај једног брачног пара да у шупљинама породичног аутомобила прокријумчаре 7.000 цигарета.

Брачни пар нафиловао аутомобил цигаретама за "личну употребу"

Прекршај је откривен када је на ред за редовну улазну контролу на прелазу Прешево пристигао аутомобил британских регистарских ознака којим се, са одмора ка Британији где живе и раде, враћала четворочлана породица.

Аутомобилом је управљао 53-годишњи отац породице, британски држављанин албанске националности, док су у возилу били и чланови његове породице: супруга и двоје деце.

На уобичајно питање царинског службеника да ли имају нешто да пријаве, возач  и његова супруга су рекли да са собом носе само личне ствари.

Међутим, детаљним прегледом аутомобила, цариници су открили да се у шупљинама пртљажника, као и у рукохвату између задњих седишта, налази мноштво вешто скривених паклица цигарета ''West Silver'' и ''Winston''.

Након што су све паклице извађене из шупљина, утврђено је да је реч о чак 35 боксова цигарета за које је возач навео да су купљене у Северној Македонији за личне потребе.

Подсећамо путнике да је унос акцизних производа како у нашу, тако и у друге земље ограничен, те да се наведени прописи разликују од земље до земље, због чега путници треба да провере наведена ограничења пре него што крену на пут.


#   Прешево   цигарете   царина   Гранични прелаз   шверц цигарета
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима