Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bračni par nafilovao automobil cigaretama za "ličnu upotrebu"

rssBookmark and Share

Preševo 26.08.2020. Južna Srbija Info

Carinici su 26. avgusta 2020. godine, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj jednog bračnog para da u šupljinama porodičnog automobila prokrijumčare 7.000 cigareta.

Bračni par nafilovao automobil cigaretama za "ličnu upotrebu"

Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu na prelazu Preševo pristigao automobil britanskih registarskih oznaka kojim se, sa odmora ka Britaniji gde žive i rade, vraćala četvoročlana porodica.

Automobilom je upravljao 53-godišnji otac porodice, britanski državljanin albanske nacionalnosti, dok su u vozilu bili i članovi njegove porodice: supruga i dvoje dece.

Na uobičajno pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave, vozač  i njegova supruga su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, detaljnim pregledom automobila, carinici su otkrili da se u šupljinama prtljažnika, kao i u rukohvatu između zadnjih sedišta, nalazi mnoštvo vešto skrivenih paklica cigareta ''West Silver'' i ''Winston''.

Nakon što su sve paklice izvađene iz šupljina, utvrđeno je da je reč o čak 35 boksova cigareta za koje je vozač naveo da su kupljene u Severnoj Makedoniji za lične potrebe.

Podsećamo putnike da je unos akciznih proizvoda kako u našu, tako i u druge zemlje ograničen, te da se navedeni propisi razlikuju od zemlje do zemlje, zbog čega putnici treba da provere navedena ograničenja pre nego što krenu na put.

Komentara: 0


#   Preševo   cigarete   carina   Granični prelaz   šverc cigareta
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima