Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Браниславу Тиодоровићу изгребан аутомобил – "чему све ово од народа који толико волим"

rssBookmark and Share

Ниш 08.12.2020. Блиц, Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Професору Браниславу Тиодоровићу, епидемиологу и члану Кризног штаба, јуче је изгребан аутомобил док је био на састанку у Градској кући у Нишу, а Тиодоровић за "Блиц" каже да је у борбу против короне ушао "чиста срца" и да не разуме зашто се овакве ствари догађају.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Кад је изашао са састанка, Тиодоровић је на површини свог црног аутомобила приметио огреботину дуж предњих и задњих врата, очигледно, како наводи лист, направљену не случајно.

У изјави за Блиц Тиодоровић каже да "не разуме како се поједини људи баве политиканством у току епидемије, уместо да сви будемо јединствени у борби против вируса".

"Ја нисам политичар и не бавим се политиком! У све ово сам ушао чиста срца, а данас, поврх свега, доживљавам да ми изгребу ауто. Па докле? И зашто?", рекао је Тиодоровић.

Тиодоровић је огорчен и што се минулих дана нашао на удару појединаца у јавности да је "нестручан".

Тиодоровић каже да се, и када је својевремено била епидемија грипа, одазвао на позив тадашњег министра здравља Томице Милосављевића, "као и данас, када се", како је рекао, "као пензионер одазвао на позив председника у борби против короне".

"Ја, који сам се усавршавао у Пастеровом Институту у Паризу, који сам прошао кроз 200 епидемија као лекар, да будем прозван да сам нестручан?! Извините, али мене то узнемирава", каже нишки доктор.

Протеклих дана поједини политичари из опозиције на друштвеним мрежама су критиковали то што је његова ћерка Даница, дерматовенеролог, која је у два налета лечила оболеле у ковид болници КЦ Ниш, постављена на место помоћника генералног директора КЦ Ниш за образовну и научно-истраживачку делатност.

"Зашто неко, пре него што ишта каже, не провери нечију биографију, и моју и њену?! Њену стручност нико не може довести у питање у научним круговима, она има референце за обављање те функције. Чему све ово од народа који ја толико волим?", каже професор Тидоровић.


#   Ниш   вандали   аутомобили   ПУ Ниш   Бранислав Тиодоровић   штаб за ванредне ситуације   Ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима