Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Branislavu Tiodoroviću izgreban automobil – "čemu sve ovo od naroda koji toliko volim"

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2020. Blic, Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Profesoru Branislavu Tiodoroviću, epidemiologu i članu Kriznog štaba, juče je izgreban automobil dok je bio na sastanku u Gradskoj kući u Nišu, a Tiodorović za "Blic" kaže da je u borbu protiv korone ušao "čista srca" i da ne razume zašto se ovakve stvari događaju.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Kad je izašao sa sastanka, Tiodorović je na površini svog crnog automobila primetio ogrebotinu duž prednjih i zadnjih vrata, očigledno, kako navodi list, napravljenu ne slučajno.

U izjavi za Blic Tiodorović kaže da "ne razume kako se pojedini ljudi bave politikanstvom u toku epidemije, umesto da svi budemo jedinstveni u borbi protiv virusa".

"Ja nisam političar i ne bavim se politikom! U sve ovo sam ušao čista srca, a danas, povrh svega, doživljavam da mi izgrebu auto. Pa dokle? I zašto?", rekao je Tiodorović.

Tiodorović je ogorčen i što se minulih dana našao na udaru pojedinaca u javnosti da je "nestručan".

Tiodorović kaže da se, i kada je svojevremeno bila epidemija gripa, odazvao na poziv tadašnjeg ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, "kao i danas, kada se", kako je rekao, "kao penzioner odazvao na poziv predsednika u borbi protiv korone".

"Ja, koji sam se usavršavao u Pasterovom Institutu u Parizu, koji sam prošao kroz 200 epidemija kao lekar, da budem prozvan da sam nestručan?! Izvinite, ali mene to uznemirava", kaže niški doktor.

Proteklih dana pojedini političari iz opozicije na društvenim mrežama su kritikovali to što je njegova ćerka Danica, dermatovenerolog, koja je u dva naleta lečila obolele u kovid bolnici KC Niš, postavljena na mesto pomoćnika generalnog direktora KC Niš za obrazovnu i naučno-istraživačku delatnost.

"Zašto neko, pre nego što išta kaže, ne proveri nečiju biografiju, i moju i njenu?! Njenu stručnost niko ne može dovesti u pitanje u naučnim krugovima, ona ima reference za obavljanje te funkcije. Čemu sve ovo od naroda koji ja toliko volim?", kaže profesor Tidorović.

Komentara: 0


#   Niš   vandali   automobili   PU Niš   Branislav Tiodorović   štab za vanredne situacije   Niš
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima