Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грешници: Током божићног поста краду рибу

rssBookmark and Share

Прокупље 13.12.2014. С. Радовић

Током божићног поста потражња за рибом је изузетно велика. То је разлог зашто се највећи број бесправног риболова евидентира у овом периоду. Због тога је Риболовачка служба ДОО „Јужна Морава 2“ са седиштем у Прокупљу појачала дежурства на реци Топлици, као и на Растовничком и Бубличком језеру.

Грешници: Током божићног поста краду рибу

- Рибокрадице током божићног поста најчешће хватају рибу уз помоћ мреже, чиме се наноси велика штета рибљем фонду. До сада смо открили скоро 30 метара мреже у реци Топлици у селу Доња Топоница и 400 метара на језеру Растовница, изјавио је рибочувар Риболовачке службе „Јужна Морава 2“ Драган Чворовић и додао да се на овај начин улови и до 300 килограма рибе. Чворовић наглашава да се уловљена риба, а реч је углавном о белој риби, продаје и на пијачним тезгама.

- У току ове године наша Риболовачка служба, која покрива подручје реке Топлице од Куршумлије до Дољевца, ток реке Јабланице и појединих језера, поднела је близу 400 пријава против лица која су ловила рибу без дозволе и са забрањеним средствима, изјавио је Чворовић и додао да су појачали контроле, нарочито у вечерњим часовима.


#   Прокупље   Јужна Морава   Доња Топоница   крађа   Божићни пост   Топлица река   риба   Јужна Морава 2 доо
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима