Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

(ВИДЕО) Хапшења збоог дечје педофилије и порнографије у Нишу, Дољевцу, Лесковцу и Владичином Хану

rssBookmark and Share

Ниш 29.06.2021. Јужна Србија Инфо

Полиција је у оквиру акције "Армагедон" ухапсила 18 људи. Сумња се да су ширили дечју порнографију, снимали порнографске садржаје, контактирали са децом путем интернета.

Илустрација
Илустрација

У сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал у Београду ухапшени су: Д. С. (1976) и Д. Х. (1961) из Београда, С. В. (1964) из Младеновца, С. А. (1978) из Обреновца, С. К. (1964) из Ниша, Д. Р. (1985) из Дољевца, П. И. (1972) из Краљева, Б. Ј. (1989) из Лесковца, Ј. Ц. (1960) из Владичиног Хана, В. Л. (1964) из Бача, И. Б. (1960) из Кикинде, А. И. (1984) и Е. И. (1980) из Новог Пазара, А. Ч. (1987) из Трстеника, Ј. М. (1964) из Ковина, Н. М. (1989) из Крушевца, З. М. ( 1972) из Руме, Д. М. (1960) из Кладова.

Они су осумњичени да су извршили кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу, полно узнемиравање и принуде, саоштио је МУП.

Како се сумња, они су путем Фејсбука ступили у контакт са малолетницом и захтевали да се фотографише и снима нага, као и да им фотографије и видео-записе шаље преко ове друштвене мреже.

Такође, осумњичени су јој слали фотографије и видео-записе порнографске садржине и са њом уговарали састанке ради сексуалног односа, иако им је она на почетку комуникације предочила да има 15 година.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће бити приведени надлежном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже да ће породица и деца бити заштићени.

"Сваки силеџија, сваки олош који дигне руку на жену, свако ко покуша да сексуално злоставља било које дете, биће пронађен, биће откривен и примерено кажњен. То је посао полиције, али сви ви родитељи пробајте да будете више уз своју децу, учите уз њих. Пробајте да будете са њима у овом чудном, великом технолошком свету у коме се моја генерација не сналази баш најбоље. Будите ту за њих, помозите им, контролишите оно што раде на интернету, водите рачуна са киме се дописују, које садржаје посећују", изјавио је Вулин.

Министар је поручио да ће полиција пронаћи сваког сексуалног предатора, сваког силеџију.

"Наћи ћемо их, предати правосудним органима и надати се да ће бити примерено кажњени. Али ми долазимо када се све заврши. Будите ту за своју децу пре него што се нешто овако деси", поручио је министар полиције.  

ВИДЕО: МУП СРБИЈЕ


#   Ниш   Лесковац   Владичин Хан   МУП РС   Дољевац   порнографија   педофилија   фотографије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима