Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Јужњаци" међу ухапшенима због педофилије у акцији "Армагедон" (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, СБПОК-а, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су 11 особа због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију...

"Јужњаци" међу ухапшенима због педофилије у акцији "Армагедон" (ВИДЕО)

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала СБПОК-а, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су 11 особа због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу и полно узнемиравање.
 
„Захваљујући ефикасном и упорном раду припадника Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала СБПОК-а, у акцији "Армагедон", данас је ухапшено 11 лица која су ширила дечју порнографију, снимала и делила порнографске садржаје малолетним лицима, ових 11 лица су контактирали децу путем интернета и уговарала састанке са њима због сексуалног односа. Као човек и отац малолетне деце дубоко сам постиђен јер је овај људски олош и шљам био међу нама, али као министар унутрашњих послова обећавам да ћу се још јаче и жешће борити против педофила и предатора који вребају нашу децу. Свако дете ће бити заштићено, сваки педофил и сексуални предатор ће бити пронађен и ухапшен. 

Посебно молим родитеље да чувају своју децу, да их више пазе и слушају, да обрате пажњу са ким њихова деца комуницирају", поручио је министар полиције Александар Вулин. 

У наставку акције "Армагедон" ухапшени су М. М. (1995) из Пирота, М. М. (1995), М. М. (1983), И. М. (1981) и Ф. Б. (1999), сви из Београда, као и Н. Т. (1995) из Топонице,
А. С. (1978) из Панчева, Д. М. (1984) из Суботице и С. Н. (1981) из Турије.

Такође, ухапшени су и Ф. Р. (1996) из околине Чачка и И. А. (1964) из Власотинца.

Они се терете да су, у дужем временском периоду, преко интернета, користећи једну апликацију за дељење фајлова или једног претраживача да би прикрили локације, преузимали, чували на хард дисковима рачунара и делили садржаје настале искоришћавањем деце у порнографске сврхе.

Такође, сумња се да су путем друштвених мрежа комуницирали са малолетницима, слали им фотографије и видео-записе порнографске садржине и прибавили садржаје настале експлоатацијом малолетника, али и уговарали састанак са њима због сексуалног односа. 

Приликом претреса станова осумњичених пронађена је велика количина видео-клипова и фотографија насталих искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације деце од пет до 12 година, као и друге фотографије и видео-записи на којима су деца злоупотребљена у порнографске сврхе.
 
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

ВИДЕО


#   Ниш   Власотинце   МУП РС   Александар Вулин   порнографија   педофилија   фотографије
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима