Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хрват ножем на смрт избо Србина

rssBookmark and Share

17.01.2014. Press, Alo!

Марјан Игњатовић (32) из Ниша убијен је 12. јануара у грађевинском кампу у западном Сибиру када га је, према информацијама које је добила породица, ножем избо Дарко Каракаш (21) из Загреба са којим је радио у фирми "Велестрој".

Хрват ножем на смрт избо Србина

Марјан Игњатовић (32) из Ниша убијен је 12. јануара у грађевинском кампу у западном Сибиру када га је, према информацијама које је добила породица, ножем избо Дарко Каракаш (21) из Загреба са којим је радио у фирми "Велестрој".

Игњатовић је у Русији радио у грађевинском фирмама од 2008. године, а у "Велестроју" последње четири године. Био је ожењен Рускињом Леном са којом има двогодишњу ћерку, а 31. децембра 2013. добио је и сина.

Трагичну вест родитељима саопштио је Марјанов брат Дарко Игњатовић (25), који такође ради у Русији, где се још увек налази.

- Млађи син ме је позвао у недељу, око 10 ујутро и кратко рекао: „Мајко, Макија више нема“. Срушила сам се на под. Питала га да ли ме лаже, нисам могла да поверујем. Марјан је последњи пут био у октобру и требало је да дође око Божића, али је променио план, па смо очекивали крајем јануара да дође у Ниш. Били смо пресрећни. Чекали смо га да прославимо рођење детета, а вратиће нам га у ковчегу - прича неутешна мајка Биљана.

Она каже да су се Марјан и Дарко Каракаш, чији отац такође ради у „Велестроју“, дружили и да су били у добрим односима тако да их је вест о убиству сасвим шокирала.

- Звали су и из Марјанове фирме сутрадан да нам изјаве саучешће, али је веза била јако лоша, па ништа друго нисам разумела. Јуче су били из нишке полиције да нам доставе званичан извештај који су добили из српске амбасаде. У њему је писало да је Марјан убијен са пет до седам убода ножем и да је за убиство осумњичен Дарко Каракаш. Они су били добри другови. Када би Марјан дошао у Ниш, стално је преко „скајпа“ причао са Каракашем, а било је речи чак и да буду кумови. Марјан је пре неколико месеци звао и питао ме да Дарковој мајци у Хрватску пошаљем 1.500 долара, а да ће му он вратити у Русији, што сам и учинила. Не знам шта је могло да се деси да га седам пута убоде ножем - каже мајка.

Тело убијеног младића данас би требало да буде транспортовано из Русије у Србију, а очекује се да сахрана буде обављена у понедељак на Новом гробљу у Нишу.

- Марјанова супруга Лена ради са њим у истој компанији. Њихова двогодишња ћеркица Анастасија одраста код нас у Нишу, а син је тренутно код њених родитеља у Русији. Било је планирано да дечак добије друго име, али бисмо ми желели, ако се и она сагласи, да му дамо име Марјан - кроз сузе се поверава мајка Биљана.Отац Драган, који и сам већ годинама ради у Русији, једва је успевао да се уздржи од суза. Он каже да је Марјан у фирми био добар радник, вредан и омиљен код колега, па су сви затечени његовом трагичном смрћу.

Нови Уренгој има око 120.000 становника и саграђен је 1975. године након што су пронађене велике залихе гаса и нафте. Готово сви мештани раде у компанијама које се баве дистрибуцијом и обрадом ових енергената. Цела област позната је по изузетно ниским температурама у току зиме које се спуштају испод минус 40 степени Целзијуса.

Коментара: 0


#   убиство
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима