Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Викнула сам деци да се држе, а онда сам почела да вриштим

rssBookmark and Share

Лесковац 22.01.2015. Телеграф, Јужна Србија Инфо

Незгода код хотела Предејане се догодила у уторак у тренутку када је шлеперу из Врања пукла гума, због чега је прешао у леву страну коловозне траке. Прво је ударио у комби, а затим је наставио и налетео је на аутомобил "сеат" у којем се налазила мајка с троје деце, из Куманова у Македонији.

Викнула сам деци да се држе, а онда сам почела да вриштим

У тешкој саобраћајној незгоди, која се у уторак догодила у близини хотела “Предејане” у Грделичкој клисури, срећом, нико није настрадао.

У хаосу који је изазвао шлепер врањских регистрацијских ознака, коме је изненада пукла гума, повређено је десет особа, од којих четворо деце, док је најтеже повређен возач камиона, који је због повреда главе пребачен у Клинички центар у Нишу, а остали су пуштени кући.

 - Шлепер који је ишао из правца Лесковца ка Врању је изненада скренуо у леву траку јер му је пукла гума. Тад је налетео на комби који је ишао из супротног правца, а затим је отпозади у камион ударио други теретњак који је превозио балване, који су се расули по путу. Шлепер је наставио право и налетео на аутомобил “сеат”, у којем се налазила мајка с троје деце из Куманова у Македонији - каже извор београдских медија из истраге и додаје:

 - То возило је потпуно смрскано и велико је чудо како су сви остали живи.

Валентина Стефановска која се с ћеркама Иреном (17) и Христином (13) и сином Андреом (3) налазила у “сеату”, кренула је код родбине у Крушевац, али у моменту несреће је била сигурна да се неће спасити.

- Јурио је према нама као камиказа. Викнула сам деци да се држе, а онда сам почела да вриштим. Подлетели смо под његове точкове и почео је да нас гура и све више притиска и стеже. Мислила сам да ће нас потпуно слепити са стеном  - рекла је она, а њена ћерка Ирена се надовезала на њену причу и рекла да су их сам бог и Свети Јован сачували.

Возач камиона у ком су се налазили балвани, Данило Стојановић, рекао је како је у једном моменту видео како је шлеперу који се налазио испред њега пукла гума и помислио је да му нема спаса. Међутим, све се добро завршило и сад, како каже, живи као и сви други који су учествовали у саобраћајној несрећи.

На место удеса брзо је дошло пет екипа Хитне помоћи и неколико ватрогасних екипа, а саобраћај је неколико сати био у прекиду за теретна возила и аутобусе, док су се аутомобили преусмеравали на алтернативни правац, односно стари пут Предејане – Владичин Хан.
 


#   Лесковац   Владичин Хан   саобраћај   саобраћајна незгода   Предејане   Свети Јован   Клинички центар   Данило Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима