Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Viknula sam deci da se drže, a onda sam počela da vrištim

rssBookmark and Share

Leskovac 22.01.2015. Telegraf, Južna Srbija Info

Nezgoda kod hotela Predejane se dogodila u utorak u trenutku kada je šleperu iz Vranja pukla guma, zbog čega je prešao u levu stranu kolovozne trake. Prvo je udario u kombi, a zatim je nastavio i naleteo je na automobil "seat" u kojem se nalazila majka s troje dece, iz Kumanova u Makedoniji.

Viknula sam deci da se drže, a onda sam počela da vrištim

U teškoj saobraćajnoj nezgodi, koja se u utorak dogodila u blizini hotela “Predejane” u Grdeličkoj klisuri, srećom, niko nije nastradao.

U haosu koji je izazvao šleper vranjskih registracijskih oznaka, kome je iznenada pukla guma, povređeno je deset osoba, od kojih četvoro dece, dok je najteže povređen vozač kamiona, koji je zbog povreda glave prebačen u Klinički centar u Nišu, a ostali su pušteni kući.

 - Šleper koji je išao iz pravca Leskovca ka Vranju je iznenada skrenuo u levu traku jer mu je pukla guma. Tad je naleteo na kombi koji je išao iz suprotnog pravca, a zatim je otpozadi u kamion udario drugi teretnjak koji je prevozio balvane, koji su se rasuli po putu. Šleper je nastavio pravo i naleteo na automobil “seat”, u kojem se nalazila majka s troje dece iz Kumanova u Makedoniji - kaže izvor beogradskih medija iz istrage i dodaje:

 - To vozilo je potpuno smrskano i veliko je čudo kako su svi ostali živi.

Valentina Stefanovska koja se s ćerkama Irenom (17) i Hristinom (13) i sinom Andreom (3) nalazila u “seatu”, krenula je kod rodbine u Kruševac, ali u momentu nesreće je bila sigurna da se neće spasiti.

- Jurio je prema nama kao kamikaza. Viknula sam deci da se drže, a onda sam počela da vrištim. Podleteli smo pod njegove točkove i počeo je da nas gura i sve više pritiska i steže. Mislila sam da će nas potpuno slepiti sa stenom  - rekla je ona, a njena ćerka Irena se nadovezala na njenu priču i rekla da su ih sam bog i Sveti Jovan sačuvali.

Vozač kamiona u kom su se nalazili balvani, Danilo Stojanović, rekao je kako je u jednom momentu video kako je šleperu koji se nalazio ispred njega pukla guma i pomislio je da mu nema spasa. Međutim, sve se dobro završilo i sad, kako kaže, živi kao i svi drugi koji su učestvovali u saobraćajnoj nesreći.

Na mesto udesa brzo je došlo pet ekipa Hitne pomoći i nekoliko vatrogasnih ekipa, a saobraćaj je nekoliko sati bio u prekidu za teretna vozila i autobuse, dok su se automobili preusmeravali na alternativni pravac, odnosno stari put Predejane – Vladičin Han.
 


#   Leskovac   Vladičin Han   saobraćaj   saobraćajna nezgoda   Predejane   Sveti Jovan   Klinički centar   Danilo Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima