Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изрешетан аутомобил супруге бившег градоначелника

Bookmark and Share

Косовска Митровица 07.04.2014. Танјуг

У центру Косовске Митровице, нешто после 20 сати, дошло је до пуцњаве у којој, на срећу, није било повређених.

Изрешетан аутомобил супруге бившег градоначелника

Непознати нападач пуцао је из аутоматског оружја на возило марке "цитроен" без регистарских ознака, које је било паркирано у једној од главних улица у Косовској Митровици.

Возило у које је вечерас непознати нападач испалио више хитаца у Косовској Митровици је власништво супруге бившег градоначелника Грачанице Бојана Стојановића, који је оценио да се ради о политички мотивисаном нападу.

Стојановић је изјавио да је возило, које се вечерас нашло на мети нападача, власништвио његове жене и да је он са њим у послеподневним часовима дошао у посету породици супруге која је родом из Митровице.

"Са возилом на које је пуцано из ватреног оружја данас у Митровицу стигли смо ја, моја супруга, малолетно дете и возач. На сву срећу, нема људских жртава, има само материјалне штете", рекао је он.

Стојановић је нагласио да у наредном периоду неко мора да обрати пажњу на овакве догађаје и да он може представницима међународне заједнице и полиције да каже ко су потенцијални инспиратори овог напада.

"Месецима и годинама упозоравам на једну исту групацију људи која перманентно подиже тензије. Ја сам и у писаној форми њих обавештавао и о појединицима и о групацијама и ово стварно нема смисла. Или ће једном да стане или ће на Косову бити бандити, не причам само о Митровици, говорим о целом Косову", казао је бивши градоначелник Грачанице.

Према његовим речима, инспиратори су јасни.

Ради се о политичким клановима и ако они могу да раде шта хоће и у нашим домовима, да једни на друге овако дижемо руке, онда мислим да ово неће довести нигде српски народ, поручио је Стојановић.

Након пуцњаве вечерас, на лице места је дошла Косовска полиција и осигурала место инцидента да би започела истрага.

Починиоци и мотиви напада засад нису познати.


#   градоначелник   полиција   аутомобили   Косовска Митровица   пуцњава
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима