Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Један Србин убијен, двојица рањена

rssBookmark and Share

20.10.2011. Аutor : L.Mitrović |

Министарство за Косово и Метохију најоштрије осуђује и захтева од ЕУЛЕКС-а да пронађе и казни нападача који је у селу Добруша, у општини Исток убио једног и ранио двојицу Срба. Напад се догодио када су локални Срби отишли да обиђу своју њиву, коју је узурпирао локални мештанин Албанац, који већ дуже време присиљава породицу Коматина да прода своју кућу и имање.

Један Србин убијен, двојица рањена

Министартво за Косово и Метохију тражи од међународног присуства, не да деклеративно, већ фактички обезбеди личну и имовинску сигурност Срба у Покрајини. Симпотоматично је да увек када криза на северу Покрајине ескалира, крену инциденти и напади на Срби јужно од Ибра. Такође, чињеница је да ниједан напад на Србе јужно од Ибра протеклих месеци није расветљен, нити су нападачи откривени.

Министарво за Косово и Метохију више пута је упозоравало ЕУЛЕКС да обезбеди личну и правну сигурност Срба, јер косовска полиције није способна, или неће да ради оно што јој је посао. Министарво за Косово и Метохију тражи од ЕУЛЕКС-а да спроведе истрагу о убиству и рањавању Срба у селу Добруша.

 

Пуцано на троје Срба

Један Албанац је пуцао у селу Добруша код Пећи на Мишка Коматину (47), Ранка Ојданића (45) и Дејана Богићевића (45).

Коматина, на кога је пуцао комшија Албанац, преминуо је у болници у Пећи од последица рањавања.

 


#   Србин
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима