Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још један пожар у Нишу: Седмомесечна беба се умало угушила

rssBookmark and Share

Косовке девојке улица 10.10.2016. Народне новине, Белами портал, Јужна Србија Инфо

Седмомесечна беба задржана је на лечењу у нишком Клиничком центру након што је јутрос у згради њених родитеља у улици Косовке девојке 6 у избегличком насељу избио пожар.

Фото: Белами
Фото: Белами

Отац малог Василија Милош Недејковић каже да дете има проблема са дисањем због удахнутог дима.

- Надам се да није теже повредјен, приметили смо да је ошамућен, поспан…па смо позвали Хитну помоћ. Моја супруга је са њим у болници, добро је да смо живи, могли смо сви изгорети… Спасила нас је комшиница која је све избудила па смо истрчали напоље – прича Недељковић.

- Заслужна за спас својих комшија је Радојка Алексић коју је јутрос око 4.30 минута пробудило пуцкетање.

- Видела сам да трепери сијалица у ходнику, а затим је нестала струја. Истрчала сам у ходник, дим је био свуда па сам трчала од једних до других врата и избудила све комшије. Нисмо могли да гасимо ватру јер већ девет месеци немамо воде, носимо је кофама из цркве јер је искључена због неког дуга претходних станара. Срећом, чувар из Дома ученика је дотрчао са противпожарним апаратом и гасио ватру док нису стигли ватрогасци – описује Алексићева невољу која их је снашла.

- У згради у којој је избио пожар живи петнаест фамилија углавном избеглица и социјално угроженог становништва. Они тврде да су и пре пожара имали великих проблема.

- Овде има двадесеторо деце, трудница, болесних људи… а немамо воде. Нико нас није обишао да нас пита како нам је. Сад нас је и ова мука снашла, где ћемо сада са децом, без струје и грејања – казала је једна од станарки.

- Пожар је изазвао струјомер који се запалио највероватније због преоптерећених електричних инсталација.

Д.К.


#   Хитна помоћ   пожар   избеглице   бебе   без струје   Косовке девојке улица   Василије Недељковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима