Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još jedan požar u Nišu: Sedmomesečna beba se umalo ugušila

rssBookmark and Share

Kosovke devojke ulica 10.10.2016. Narodne novine, Belami portal, Južna Srbija Info

Sedmomesečna beba zadržana je na lečenju u niškom Kliničkom centru nakon što je jutros u zgradi njenih roditelja u ulici Kosovke devojke 6 u izbegličkom naselju izbio požar.

Foto: Belami
Foto: Belami

Otac malog Vasilija Miloš Nedejković kaže da dete ima problema sa disanjem zbog udahnutog dima.

- Nadam se da nije teže povredjen, primetili smo da je ošamućen, pospan…pa smo pozvali Hitnu pomoć. Moja supruga je sa njim u bolnici, dobro je da smo živi, mogli smo svi izgoreti… Spasila nas je komšinica koja je sve izbudila pa smo istrčali napolje – priča Nedeljković.

- Zaslužna za spas svojih komšija je Radojka Aleksić koju je jutros oko 4.30 minuta probudilo pucketanje.

- Videla sam da treperi sijalica u hodniku, a zatim je nestala struja. Istrčala sam u hodnik, dim je bio svuda pa sam trčala od jednih do drugih vrata i izbudila sve komšije. Nismo mogli da gasimo vatru jer već devet meseci nemamo vode, nosimo je kofama iz crkve jer je isključena zbog nekog duga prethodnih stanara. Srećom, čuvar iz Doma učenika je dotrčao sa protivpožarnim aparatom i gasio vatru dok nisu stigli vatrogasci – opisuje Aleksićeva nevolju koja ih je snašla.

- U zgradi u kojoj je izbio požar živi petnaest familija uglavnom izbeglica i socijalno ugroženog stanovništva. Oni tvrde da su i pre požara imali velikih problema.

- Ovde ima dvadesetoro dece, trudnica, bolesnih ljudi… a nemamo vode. Niko nas nije obišao da nas pita kako nam je. Sad nas je i ova muka snašla, gde ćemo sada sa decom, bez struje i grejanja – kazala je jedna od stanarki.

- Požar je izazvao strujomer koji se zapalio najverovatnije zbog preopterećenih električnih instalacija.

D.K.


#   Hitna pomoć   požar   izbeglice   bebe   bez struje   Kosovke devojke ulica   Vasilije Nedeljković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima