Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Камера снимила монструма који је отровао пса

rssBookmark and Share

19.08.2013. Izvor: Telegraf

У Косовској улици у Нишу пре два дана на мучки начин отрован је пас, а Фондација за заштиту животиња Србије (ФАПС) поднеће кривичну пријаву против особе која је то учинила, потврдио је Оливер Величковић, управник овог удружења.

Камера снимила монструма који је отровао пса

Извршилац је идентификован захваљујући надзорној камери која га је снимила када је псу бацио отровано месо.

- Тај човек је најпре осмотрио двориште, где се налазила животиња и када је установио да власник није ту, бацио је преко ограде два комада отрованог меса. Тровање је било муњевито, пас је угинуо за двадесетак минута. Власник нас је обавестио, позвали смо полицију, а пас ће у понедељак бити послат на обдукцију како бисмо обезбедили доказе за судски поступак. Наш адвокат ће тражити максималну казну затвора од три године, с обзиром на суровост убиства животиње – најавио је Величковић.

Оно што ову причу чини још тужнијом је што је Бети, како се кујица звала, пре пола године, захваљујући удружењу за заштиту животиња “Бета“ из Књажевца, удомљена у Нишу. Њен власник Дејан Станков пружио јој је дом пун љубави, али, како је сам на Фејсбуку прокоментарисао овај догађај: “Неко није имао шта да ради у петак увече и одлучио је да убије мог пса”.

Иначе, МУП из Ниша, упркос позивима, још увек није дошао да сачини записник о овом случају.


#  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима