Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Камионџија шверцовао парфеме, гардеробу, патике, батерије...

rssBookmark and Share

Градина 02.07.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 28. јуна 2018. године на Терминалу Градина, запленили велику количину непријављене робе, вредне готово 1,5 милиона динара. У скривеном товару било је највише торби, парфема, одеће, галантерије и батерија, а за део кријумчарене робе се сумња и да повређује право интелектуалне својине.

Камионџија шверцовао парфеме, гардеробу, патике, батерије...

Прекршај је откривен када је камион румских регистарских ознака који је превозио металне профиле из Турске ка Инђији после поноћи стигао на улазну контролу.

На иницијативу граничне полиције издвојен је ради детаљног прегледа, јер је уочено да је царинска сајла најпре пресечена, а потом залепљена селотејп траком.

Сумња да нешто није у реду испоставила се као оправдана, јер је у приколици поред уредно пријављене, пронађена и велика количина непријављене робе, посебно спаковене у велике црне пвц кесе и пакете.

У њима је пронађено око 1.300 торби „луј витон“, „гучи“, „хуго бос“, готово 90 парфема „диор“, „версаће“, „том форд“, „ланком“ и скоро 1.000 мушких, женских и дечјих делова одеће, за коју постоји сумња да повређује право интелектуалне својине робних марки „армани“, „филип плејн“, „поло“, најк“, „лакост“, „адидас“ и других. Поред тога, међу робом је било скоро 100 пари патика „прада“ и „конверс“, 1.400 различитих батерија, 60 адаптера за мобилне телефоне и преко 2.300 каишева за сатове.

54-годишњи возач из Руме рекао је да је кријумчарена роба његова и да је сам пресекао царинску сајлу, коју је потом и залепио, након што је међу пријављену убацио и пакете са „својом“ робом.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   гардероба   интелектуална својина   парфеми
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима