Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Каријера жандарма окривљеног за убиство: Диловао кокаин, помагао криминалцима

rssBookmark and Share

29.11.2013. Autor: Blic

Александар Раичић (24), припадник нишког одреда Жандармерије који се сумњичи да је прекјуче у 5.35 сати у Доњој Врежини убио Властимира Налића (24), урадио је то због дуга за дрогу. Раичић је ухапшен исте вечери око поноћи на граничном прелазу Мехов крш према Црној Гори, у коју је покушао да побегне, а полиција је недалеко од прелаза пронашла и његов службени пиштољ.

Каријера жандарма окривљеног за убиство: Диловао кокаин, помагао криминалцима

- Раичић је у Жандармерији од 2009. године. Последњих месеци био је под сумњом да дилује кокаин. Утврђени су и његови контакти с особама из криминогене средине, вођама навијача. Обезбеђивао је и три локала - „Локо тропик, „Кубо клуб” и „Стара Србија” у Нишу, чији је сувласник Зоран Ајковић Ајкула. Због тога је последњих шест месеци био под оперативном обрадом Сектора унутрашње контроле - каже извор „Блица”.

Он наводи и да се Раичић бавио диловањем дроге, и да је кокаин набављао од јачих дилера, међу којима је био и Налић. Њему и још двојици добављача, Раичић је дуговао 2.000 евра. Због тог туга, Налић је и убијен.

- Прекјуче су се Налић и Раичић нашли, возили су се Налићевим аутомобилом око пола сата и довезли се до Доње Врежине, код игралишта ФК Пролетера. Ту је избила свађа и Раичић је у Налића испалио три хица - каже наш извор.

Раичић је ухапшен на граничном прелазу, а његов пиштољ послат је на вештачење како би се утврдило да ли је из њега усмртио Налића. Исте ноћи ухапшени су и Љиљана С. (40), Никола С. (23) и Урош Б. (23) из Ниша, због непријављивања кривичног дела и извршиоца.

- Раичић се забављао са 17-годишњем девојком. Ухапшени су њена мајка, брат и пријатељ. Раичић се после злочина срео са братом своје девојке, рекао му да је убио Налића, а затим се дао у бекство. Брат је одмах сестри и мајци испричао шта се десило, и они су то јавили и Раичићевој мајци. Раичић се телефоном у бекству чуо и са својом девојком. Признао је шта је урадио, али нико од њих случај није пријавио полицији - каже наш извор.

- Против њега се у Нишу води кривични поступак због помогања Александру Денићу, оптуженом за покушај убиства, и Александру Митићу и Мартину Ивићу, туженима за насилничко понашање. Раичић је после туче у кафићу „Дога” 30. јануара 2011, у којој је један младић убоден ножем у ребра, превезао поменуту тројку до насеља Дурлан. Митић и Ивић су осуђени, док је поступак против Раичића издвојен, па суђење још траје, али он не долази на рочишта.

Неприлагођен, са психичким променама

Миленко Божовић, комндант Жандармерије, изјавио је јуче да је Раичић због неприлагођеног понашања и неодговорности дисциплински кажњаван 2011. године и да га је више пута психолог позивао на разговор у последње три године.
- Почетком овог месеца упућен је захтев за циљани лекарски преглед због психичких промена - изјавио је Божовић.
Он тврди и да је Жандармерија ургирала да се оконча суђење Раичићу како би се повео дисциплински поступак.


#   жандармерија   Миленко Божовић   Зоран Ајковић   насилничко понашање   дисциплински поступак   лекарски преглед   кривични поступак   покушај убиства   Кубо клуб
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима