Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Karijera žandarma okrivljenog za ubistvo: Dilovao kokain, pomagao kriminalcima

rssBookmark and Share

29.11.2013. Autor: Blic

Aleksandar Raičić (24), pripadnik niškog odreda Žandarmerije koji se sumnjiči da je prekjuče u 5.35 sati u Donjoj Vrežini ubio Vlastimira Nalića (24), uradio je to zbog duga za drogu. Raičić je uhapšen iste večeri oko ponoći na graničnom prelazu Mehov krš prema Crnoj Gori, u koju je pokušao da pobegne, a policija je nedaleko od prelaza pronašla i njegov službeni pištolj.

Karijera žandarma okrivljenog za ubistvo: Dilovao kokain, pomagao kriminalcima

- Raičić je u Žandarmeriji od 2009. godine. Poslednjih meseci bio je pod sumnjom da diluje kokain. Utvrđeni su i njegovi kontakti s osobama iz kriminogene sredine, vođama navijača. Obezbeđivao je i tri lokala - „Loko tropik, „Kubo klub” i „Stara Srbija” u Nišu, čiji je suvlasnik Zoran Ajković Ajkula. Zbog toga je poslednjih šest meseci bio pod operativnom obradom Sektora unutrašnje kontrole - kaže izvor „Blica”.

On navodi i da se Raičić bavio dilovanjem droge, i da je kokain nabavljao od jačih dilera, među kojima je bio i Nalić. Njemu i još dvojici dobavljača, Raičić je dugovao 2.000 evra. Zbog tog tuga, Nalić je i ubijen.

- Prekjuče su se Nalić i Raičić našli, vozili su se Nalićevim automobilom oko pola sata i dovezli se do Donje Vrežine, kod igrališta FK Proletera. Tu je izbila svađa i Raičić je u Nalića ispalio tri hica - kaže naš izvor.

Raičić je uhapšen na graničnom prelazu, a njegov pištolj poslat je na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je iz njega usmrtio Nalića. Iste noći uhapšeni su i Ljiljana S. (40), Nikola S. (23) i Uroš B. (23) iz Niša, zbog neprijavljivanja krivičnog dela i izvršioca.

- Raičić se zabavljao sa 17-godišnjem devojkom. Uhapšeni su njena majka, brat i prijatelj. Raičić se posle zločina sreo sa bratom svoje devojke, rekao mu da je ubio Nalića, a zatim se dao u bekstvo. Brat je odmah sestri i majci ispričao šta se desilo, i oni su to javili i Raičićevoj majci. Raičić se telefonom u bekstvu čuo i sa svojom devojkom. Priznao je šta je uradio, ali niko od njih slučaj nije prijavio policiji - kaže naš izvor.

- Protiv njega se u Nišu vodi krivični postupak zbog pomoganja Aleksandru Deniću, optuženom za pokušaj ubistva, i Aleksandru Mitiću i Martinu Iviću, tuženima za nasilničko ponašanje. Raičić je posle tuče u kafiću „Doga” 30. januara 2011, u kojoj je jedan mladić uboden nožem u rebra, prevezao pomenutu trojku do naselja Durlan. Mitić i Ivić su osuđeni, dok je postupak protiv Raičića izdvojen, pa suđenje još traje, ali on ne dolazi na ročišta.

Neprilagođen, sa psihičkim promenama

Milenko Božović, komndant Žandarmerije, izjavio je juče da je Raičić zbog neprilagođenog ponašanja i neodgovornosti disciplinski kažnjavan 2011. godine i da ga je više puta psiholog pozivao na razgovor u poslednje tri godine.
- Početkom ovog meseca upućen je zahtev za ciljani lekarski pregled zbog psihičkih promena - izjavio je Božović.
On tvrdi i da je Žandarmerija urgirala da se okonča suđenje Raičiću kako bi se poveo disciplinski postupak.


#   žandarmerija   Milenko Božović   Zoran Ajković   nasilničko ponašanje   disciplinski postupak   lekarski pregled   krivični postupak   pokušaj ubistva   Kubo klub
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima