Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко је Мића Четник, убица из Алексинца?

rssBookmark and Share

Алексинац 23.01.2014. извор: Блиц

Мића Урошевић (36), звани Четник, из Алексинца, кога полиција тражи због убиства суграђанина, створио је богатство од зеленашких камата.

Ко је Мића Четник, убица из Алексинца?

Урошевић, који је прекјуче, 20 минута после поноћи у центру Алексинца, убио суграђанина Александра Јоцића (29) и ранио Сашу Дудића (38) из Ниша званично је запослен као јамски возач у Алексиначким рудницима. Али, већ 10 година је на боловању.

Полиција од маја 2013. проверава како је стекао кућу, луксузни џип BMW X6 и велику имовину.

- Урошевић важи за водећег каматаша у Алексинцу. Има мрежу зеленаша који му се јављају ако од некога не наплате паре дате уз енормне камате. Тада наступа са својом екипом. Претпоставља се да је тако стекао кућу од 350 квадрата и велику имовину. Он је страх и трепет у Алексинцу. Има контакте и у крушевачком и београдском подземљу - каже наш извор.

Ухваћени саучесници
Полиција је ухапсила Далибора Ј. (31) из Алексинца и Далибора Ж. (36) из Соко Бање, због сумње да су били саизвршиоци у убиству Александра Јоцића и рањавању Саше Дудића. Они су били с Урошевићем када је пуцао.

У склопу провере Урошевићевих прихода полиција је дошла до податка да је већ 10 година на непрекидном боловању.

- Почео је 1999. да, као неквалификовани радник, ради у Алексиначким рудницима који су део Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља Ресавица. Убрзо је постао помоћник копача, а онда и јамски возач. На боловању је непрекидно од 2003, за шта уредно доноси дознаке и лекарска уверења - објашњава саговорник “Блица”.

У септембру 2012. полиција је покушала да провери валидност тих лекарских налаза, па се обратила РФЗО-у. Стигао им је одговор да морају прво да питају повереника за информације од јавног значаја.

Директор Алексиначког рудника Боривоје Фуртула каже да је Урошевић на боловању од 2003, али да се уредно јавља и да доноси потребну документацију.

- Имао је тежу повреду на раду 2003. Некада дође накратко, па опет оде на боловање. Био је на више лекарских комисија, не само на једној, и оне су донеле сва решења. Скоро је био на ванредном лекарском прегледу. И сада је на боловању, ако се не јави у законском року, следи отказ - каже Фуртула.

 


#   Алексинац   полиција   Мића Урошевић Четник   Боривоје Фуртула
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима