Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko je Mića Četnik, ubica iz Aleksinca?

rssBookmark and Share

Aleksinac 23.01.2014. izvor: Blic

Mića Urošević (36), zvani Četnik, iz Aleksinca, koga policija traži zbog ubistva sugrađanina, stvorio je bogatstvo od zelenaških kamata.

Ko je Mića Četnik, ubica iz Aleksinca?

Urošević, koji je prekjuče, 20 minuta posle ponoći u centru Aleksinca, ubio sugrađanina Aleksandra Jocića (29) i ranio Sašu Dudića (38) iz Niša zvanično je zaposlen kao jamski vozač u Aleksinačkim rudnicima. Ali, već 10 godina je na bolovanju.

Policija od maja 2013. proverava kako je stekao kuću, luksuzni džip BMW X6 i veliku imovinu.

- Urošević važi za vodećeg kamataša u Aleksincu. Ima mrežu zelenaša koji mu se javljaju ako od nekoga ne naplate pare date uz enormne kamate. Tada nastupa sa svojom ekipom. Pretpostavlja se da je tako stekao kuću od 350 kvadrata i veliku imovinu. On je strah i trepet u Aleksincu. Ima kontakte i u kruševačkom i beogradskom podzemlju - kaže naš izvor.

Uhvaćeni saučesnici
Policija je uhapsila Dalibora J. (31) iz Aleksinca i Dalibora Ž. (36) iz Soko Banje, zbog sumnje da su bili saizvršioci u ubistvu Aleksandra Jocića i ranjavanju Saše Dudića. Oni su bili s Uroševićem kada je pucao.

U sklopu provere Uroševićevih prihoda policija je došla do podatka da je već 10 godina na neprekidnom bolovanju.

- Počeo je 1999. da, kao nekvalifikovani radnik, radi u Aleksinačkim rudnicima koji su deo Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica. Ubrzo je postao pomoćnik kopača, a onda i jamski vozač. Na bolovanju je neprekidno od 2003, za šta uredno donosi doznake i lekarska uverenja - objašnjava sagovornik “Blica”.

U septembru 2012. policija je pokušala da proveri validnost tih lekarskih nalaza, pa se obratila RFZO-u. Stigao im je odgovor da moraju prvo da pitaju poverenika za informacije od javnog značaja.

Direktor Aleksinačkog rudnika Borivoje Furtula kaže da je Urošević na bolovanju od 2003, ali da se uredno javlja i da donosi potrebnu dokumentaciju.

- Imao je težu povredu na radu 2003. Nekada dođe nakratko, pa opet ode na bolovanje. Bio je na više lekarskih komisija, ne samo na jednoj, i one su donele sva rešenja. Skoro je bio na vanrednom lekarskom pregledu. I sada je na bolovanju, ako se ne javi u zakonskom roku, sledi otkaz - kaže Furtula.

 


#   Aleksinac   policija   Mića Urošević Četnik   Borivoje Furtula
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima