Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Командант Жандармерије: Жандарм убица био проблематичан

rssBookmark and Share

Ниш 29.11.2013. Izvor: B92, Telegraf |

Командант Жандармерије Миленко Божовић каже да је жандарм Александар Раичић из Ниша, ухапшен због сумње да је извршио убиство, и раније показивао девијантно понашање.

Командант Жандармерије: Жандарм убица био проблематичан

"Правио је одређене проблеме, због чега је био и дисциплински санкционисан 2011. године. 2010, 2011. и 2012. је вршено његово психолошко тестирање, а резултати су били доста лоши, па смо у септембру 2013. предложили циљани лекарски прелед због његових лекарских промена", рекао је Божовић.

Он наводи да постоје сумње да се ухапшени жандарм дружио са особама из криминалне средине и да су сва сазнања о томе размењена са надлежнима у ПУ Ниш и у одреду Жандармерије Ниш и у сектору унутрашње контроле и команде Жандармерије одељења за законитост. Божовић је рекао да се чека извештај унутрашње контоле, која већ дуже обрађује Жандармерију у Нишу.

"Након тога ће уследити детаљна анализа припадника Жандармерије из Ниша. Предложићу да се један број жандарма распореди ван тих организационих јединица јер не испуњавају основне услове за рад", каже Божовић и додаје да се против Раичића већ води један поступак.

"Против Раичића се воид кривични поступак у Основном суду у Нишу за кривично дело помагање учесницима после извршеног кривичног дела. Тај поступак се водио 2011, ми смо ургирали да се поступак што пре заврши и према нашим сазнањима, главни претрес је био заказан за децембар ове године."

Жандарм Раичић ухапшен је због сумње да ју убио Властимира Налића (25), чији је леш пронађен у његовим колима на улици. Жандарм је ухапшен на граничном прелазу Мехов крш, покушавајући да побегне за Црну Гору.

Медији су објавили да је могући мотив убиства дуг за дрогу, коју је Раичић узимао од Налића и продавао даље.


#   Ниш   жандармерија   ПУ Ниш   кривични поступак   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима