Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Краду расне псе, па власницима траже висок откуп

rssBookmark and Share

Врање 15.06.2014. Телеграф

После Алексинца и грађани Врања који имају расне кућне љубимце постали су мета отмичара који краду животиње, па за њих траже новац

Краду расне псе, па власницима траже висок откуп

У Србији је све распострањенија крађа расних паса, власници се уцењују, тражи се отпремнина, а пси се без милости краду и по неколико пута!

Недавно је група отмичара паса у Алексинцу крала расне љубимце, а затим од њихових власника тражила откупнину. Отмичари прво прате власнике, а онда им, користећи тренутак непажње, отимају псе и мачке.

Очајни грађани покренули су и Фејсбук групу “Стоп криминалу с псима. Спасимо љубимце“, пошто полиција није нашла за сходно да реагује.

Исти образац организованог киднаперства понавља се и у Врању, где су отмичари отишли корак даље у малтретирању власника љубимаца.

- Човеку су украли азијског овчара, расе чији се штенци продају по цени од 200 евра. Затим су га контактирали и тражили 1.000 динара за његово враћање. Човек је, наравно, платио, па му је пас враћен. Међутим, кад су отмичари схватили да је човек вољан да плати колико год траже, поново су украли пса и тражили већу количину новца – прича за Телеграф Врањанац (име познато редакцији – прим.аут).

Власник је цео случај пријавио полицији кад је схватио да је мета циљаног уцењивана које се може понавлати у недоглед.

У полицији у Врању нам нису могли рећи ништа о овој отмици и уцени. Према њиховим речима, они су презузети и имају доста другачијих случајева којима се баве.

Док полиција не почне да се озбиљније бави решавањем овог проблема, власницима животиња једино остаје да добро чувају своје љубимце и не остављају их никад без надзора.


#   Врање   Алексинац   полиција   крађа   пси   уцена
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима