Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kradu rasne pse, pa vlasnicima traže visok otkup

rssBookmark and Share

Vranje 15.06.2014. Telegraf

Posle Aleksinca i građani Vranja koji imaju rasne kućne ljubimce postali su meta otmičara koji kradu životinje, pa za njih traže novac

Kradu rasne pse, pa vlasnicima traže visok otkup

U Srbiji je sve raspostranjenija krađa rasnih pasa, vlasnici se ucenjuju, traži se otpremnina, a psi se bez milosti kradu i po nekoliko puta!

Nedavno je grupa otmičara pasa u Aleksincu krala rasne ljubimce, a zatim od njihovih vlasnika tražila otkupninu. Otmičari prvo prate vlasnike, a onda im, koristeći trenutak nepažnje, otimaju pse i mačke.

Očajni građani pokrenuli su i Fejsbuk grupu “Stop kriminalu s psima. Spasimo ljubimce“, pošto policija nije našla za shodno da reaguje.

Isti obrazac organizovanog kidnaperstva ponavlja se i u Vranju, gde su otmičari otišli korak dalje u maltretiranju vlasnika ljubimaca.

- Čoveku su ukrali azijskog ovčara, rase čiji se štenci prodaju po ceni od 200 evra. Zatim su ga kontaktirali i tražili 1.000 dinara za njegovo vraćanje. Čovek je, naravno, platio, pa mu je pas vraćen. Međutim, kad su otmičari shvatili da je čovek voljan da plati koliko god traže, ponovo su ukrali psa i tražili veću količinu novca – priča za Telegraf Vranjanac (ime poznato redakciji – prim.aut).

Vlasnik je ceo slučaj prijavio policiji kad je shvatio da je meta ciljanog ucenjivana koje se može ponavlati u nedogled.

U policiji u Vranju nam nisu mogli reći ništa o ovoj otmici i uceni. Prema njihovim rečima, oni su prezuzeti i imaju dosta drugačijih slučajeva kojima se bave.

Dok policija ne počne da se ozbiljnije bavi rešavanjem ovog problema, vlasnicima životinja jedino ostaje da dobro čuvaju svoje ljubimce i ne ostavljaju ih nikad bez nadzora.


#   Vranje   Aleksinac   policija   krađa   psi   ucena
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima