Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кривичне пријаве поднете против 17 педофила

rssBookmark and Share

15.09.2011. Аutor : Agencija BETA

Директор српске полиције Милорад Вељовић изјавио је данас да су ове године поднете кривичне против 17 особа због приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавање малолетника за порнографију.

Министарство за унутрашњу безбедност САД похвалило деловање српске полиције.

Кривичне пријаве поднете против 17 педофила

-Високотехнолошки криминал представља један од најчешћих облика транснационалног криминала - истакао је Вељовић, који је у име МУП-а Србије примио плакету Министарства за унутрашњу безбедност Сједињених Америчких Држава за резултате у борби против дечје порнографије на интернету.

Плакету Одељењу за борбу против високотехнолошког криминала МУП-а Србије Вељовићу је уручио регионални асистент Министарства за унутрашњу безбедност САД Грант Лукас.

Вељовић је истакао да је један од приоритета МУП-а Србије заштита деце и малолетника од сексуалног и других облика злостављања која се одвијају путем интернета.

-Експанзија интернет домена који садрже порнографске садржаје сексуалног злостављања и злоупотребе деце и малолетника подстакло је МУП да у оквиру својих редовних задатака започне и акцију “Армагедон”, чији је основни циљ да међународном сарадњом ради на сузбијању ове негативне друштвене појаве - рекао је Вељовић.

Он је навео да је МУП Србије у борби против дечије порнографије сарађивао са САД, Великом Британијом, Немачком, Бразилом, и Француском, и да је на десетине ухапшених резултат те сарадње.

-Једна од последњих сарадњи била је током акције “Дримборд” коју је спроводило Министарство за унутрашњу безбедност САД-а, а на основу чијих информација је ухапшен српски држављанин Зоран Јосић из Новог Сада код којег је пронађено 14 гигабајта педофилског материјала - казао је Вељовић.

Грант Лукас, регионални асистент аташеа Министарства за унутрашњу безбедност САД, истакао је да је пред крај прошле године по пријему информација о дечијој порнографији српска полиција “брзо и ефикасно” реаговала у спречавању “најгнуснијих злочина”.

 


#   полиција   криминал   САД   интернет   високотехнолошки криминал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима