Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Троје у притвору због ширења панике на Интернету

Bookmark and Share

29.05.2014. Танјуг

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана за троје осумњичених да су преко друштвених мрежа на Интернету ширили панику у време ванредне ситуације објављивањем лажних података о броју настрадалих у поплавама

Троје у притвору због ширења панике на Интернету

Осумњичени се терете за кривично дело "ширење панике и нереда" у покушају за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора, изјавио је данас тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић.

Он је прецизирао да је притвор одређен за И.М, К.М. И Т.П, против којих је београдска полиција поднела кривичну пријаву 20. маја, а два дана касније судија за претходни поступак одредио притвор.

Стаменковић је напоменуо да се тужилаштво налази у завршној фази истражног поступка и да ће ускотро бити донета тужилачка одлука о даљем поступању.

Начелник београдске полиције Веселин Милић рекао је јуче да су против три особе поднете кривичне пријаве због "ширења панике" јер су преко друштвених мрежа објављивале лажне податке о броју настрадалих у поплавама.

Милић је у Скупштини града Београда рекао да су кривичне пријаве поднете против људи које су наводили да је у Обреновцу страдало више стотина житеља што, како је рекао, није тачно.


#   полиција   криминал   поплава   притвор   интернет   поплава 2014   паника   Бранко Стаменковић   високотехнолошки криминал   кривичне пријаве   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима