Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Troje u pritvoru zbog širenja panike na Internetu

Bookmark and Share

29.05.2014. Tanjug

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za troje osumnjičenih da su preko društvenih mreža na Internetu širili paniku u vreme vanredne situacije objavljivanjem lažnih podataka o broju nastradalih u poplavama

Troje u pritvoru zbog širenja panike na Internetu

Osumnjičeni se terete za krivično delo "širenje panike i nereda" u pokušaju za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, izjavio je danas tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

On je precizirao da je pritvor određen za I.M, K.M. I T.P, protiv kojih je beogradska policija podnela krivičnu prijavu 20. maja, a dva dana kasnije sudija za prethodni postupak odredio pritvor.

Stamenković je napomenuo da se tužilaštvo nalazi u završnoj fazi istražnog postupka i da će uskotro biti doneta tužilačka odluka o daljem postupanju.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je juče da su protiv tri osobe podnete krivične prijave zbog "širenja panike" jer su preko društvenih mreža objavljivale lažne podatke o broju nastradalih u poplavama.

Milić je u Skupštini grada Beograda rekao da su krivične prijave podnete protiv ljudi koje su navodili da je u Obrenovcu stradalo više stotina žitelja što, kako je rekao, nije tačno.

Komentara: 0


#   policija   kriminal   poplava   pritvor   internet   poplava 2014   panika   Branko Stamenković   visokotehnološki kriminal   krivične prijave   krivično delo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima