Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кривичне пријаве против нишких путара

Bookmark and Share

22.08.2011. Извор: Медијски истраживачки центар

Пореска полиција поднела је кривичну пријаву против З.М, директора, Б.Н, помоћника генералног директора за финансије и С.С, шефа рачуноводства Предузећа за путеве „Ниш“ због сумње да су утајом пореза оштетили републички буџет за 46,1 милион динара, саопштила је данас Пореска управа Србије.


Према саопштењу Пореске управе они од децембра 2006. до априла 2008. године, у пословним књигама нису приказали промет у вредности од око 95 милиона динара, чиме су избегли плаћање пореза на додату вредност (ПДВ) у износу од 17,1 милион динара.

Они су од јуна 2006. до априла 2008. године, неосновано пријавили промет од 161,1 милиона динара и тако искористили право на одбитак ПДВ-а у износу од 28,9 милиоан динара, а З.М. се терети и за фалсификовање службених исправа јер је својим потписом и печатом оверио ПДВ пријаве неистинитог садржаја.

Предузеће се путеве „Ниш“ је део Нибенс групе чији је власник Мило Ђурашковић ухапшен у мају због сумње да је за 32 милион евра оштетио Фабрику мазива из Крушевца, коју је купио у приватизацији.

Нишки путари, као и остали радници из предузећа за путеве из Нибенс групе, протестују од 9. августа због неисплаћених зарада, а одбили су план реогранизације фирме коју су предложили највећи повериоци.



#  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима