Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Крваво: Студенту од батина умало избијене очи

rssBookmark and Share

Лесковац 28.03.2014. Блиц

Студент Никола Калања (22) брутално је претучен у Улици доктора Кашиковића у Ласковцу када су га без повода напала тројица хулигана која још увек нису идентификолана.

Крваво: Студенту од батина умало избијене очи

Напад се десио у 25.марта увече, а због тешких повреда главе младић је пребачен на нишку Клинику за максилофацијалну хирургију.

-Враћао сам се кући око 22.30 часова када су видео да ми у сусрет наилазе тројица младића. Нисам ни слутио да ће да ме нападну, али када смо се мимоилазили један ме је из чиста мира песницом ударио у главу. Пао сам на земљу а онда су почели да ме шутирају, каже Никола.

Он се сећа да му је ударце ногом први задао младић који га је ударио песницом у главу.

-Шутнуо ме је четири, пет пута ногом. Али, нису ме сви ударци погодили јер сам се некако заштитио рукама. Међутим, и остала двојица су почела да ме шутирају. Покушао сам да се одбраним рукама колико сам могао. Не знам ко су и због чега су ме тукли. Наишла су нека кола па су после тога побегли, каже Никола и процењује да су нападачи имали између 18 и 25 година.

Он је устао и отишао до куће, одакле је позвао Хитну помоћ и полицију. Због повреда је пребачен на Клинику за максилофацијалну хирургију у Нишу где је констатовано да има тешке повреде лица али да није животно угрожен.

-Он је задобио прелом јагодичне кости. Ради се дијагностика због сумње да има и прелом пода очне шупљине. У току су припреме за операцију, каже проф. др Никола Бурић, вршилац функције директора Максилофацијалне клинике у Нишу.

У лесковачкој полицији наводе да хулигани који су у уторак вече претукли Николу Калању још нису идентификовани. Портпарол ПУ Лесковац Бобан Здравковић каже да се на случају ради.

- Имамо одређена сазнања која проверавамо, али нападаче још нисмо идентификовали - каже Здравковић.

Овај случај изазвао је бурне реакције међу Николиним друговима и рођацима.

-Никада се ни са ким није потукао, омиљен је у друштву, добар је сутудент, а слободно време проводи играјући за КУД Абрашевић - прича рођак Драган Дунђеровић.

Николина мајка Светлана каже да је преживела шок када је угледала крвавог и обезнањеног сина.

– Мислила сам да ми дете неће преживети. Прошла сам кроз пакао. Очекујем да се кривци пронађу и казне, прича Светлана која још не може да се поврати од шока.


#   Лесковац     Клинички центар Ниш   туча   Бобан Здравковић       Клинички центар   студент   животно угрожен   ПУ Лесковац   КУД Абрашевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима